Què preferim, que els joves juguin al carrer o que entrenin amb el seu equip?

2021-01-09T17:59:39+01:00 09/01/2021|

El passat dijous, el Govern de la Generalitat va decretar noves mesures per aturar la ràpida propagació del coronavirus. I de nou, ens treuen l’esport. I ja en van quatre les vegades en el que portem de pandèmia. Per què tanquen els pavellons i no redueixen la capacitat dels trens, per exemple?

L’esport és segur. Molt segur. Els clubs hem fet un gran esforç perquè la pràctica esportiva tingui un espai segur adaptant-se a les normatives dictades per les autoritats competents. 1 equip per pista i hora, com a màxim 12 jugadors per pista, entrenaments amb mascareta, tant jugadors com entrenadors… És més, els entrenadors i esportistes que estem a peu de pista, sabem que els casos positius i les quarantenes dins dels nostres equips no deixen de ser testimonials i estan molt lluny de les xifres d’altres àmbits. Oi que els joves tenen tot el dret d’estudiar i anar a classe? Doncs també tenen tot el dret de fer un esport. 

Ara bé, la pregunta del milió per als pares: què preferiu, que els vostres fills/es estiguin jugant a la plaça sense cap tipus de mesura de seguretat, o que entreni al pavelló, amb el seu equip, amb control de temperatura, gel hidroalcohòlic, control d’aforament, mascareta per part dels entrenadors i jugadors? Jo, ho tindria clar: abans que estiguin al carrer jugant amb una pilota bruta i amb molta gent, que estiguin al seu club, amb totes les mesures i amb un responsable, en aquest cas, els entrenadors.

A més, si no ens deixen entrenar, molts clubs no podran suportar les despeses habituals i si no es poden cobrar les quotes dels socis acabaran desapareixent. És això el que volem? Els clubs de poble viuen gràcies a les quotes dels socis i jugadors. No són com els grans clubs que, en gran part, viuen de patrocinadors. 

De fet, segons dades de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, alerta que si no es canvia la situació, es tornarà als nivells de pràctica esportiva preolímpica, índex dels anys 80. Després de 9 mesos de temporada (que encara no s’ha iniciat), el confinament i les restriccions horàries als entrenaments, l’esport català i de base corre un gran perill. 

Creieu-me si us dic que si els jugadors s’han de contagiar de la COVID-19 (Déu no ho vulgui) no serà al pavelló amb el seu club.

Els joves es mereixen entrenar. Necessiten entrenar. I quin millor lloc que fer-ho que al seu club, amb totes les mesures i amb el seu grup bombolla d’entrenament?

Si voleu donar suport a tots aquells que treballem al sector de l’esport, signa aquesta petició a change.org i digues ben alt que L’ESPORT ÉS SEGUR!

X