Tornar o canviar regals malgrat les restriccions de mobilitat

La pandèmia ha afectat les compres de Nadal i ara també la seva devolució. (Foto: L'econòmic)

  • Segons la normativa vigent, l’establiment ha d’oferir una solució al consumidor per poder canviar o retornar els productes. Un cop s’aixequin les restriccions, els consumidors disposaran de 14 dies per reclamar a la botiga el canvi o la devolució.

2021-01-09T20:32:10+01:0009/01/2021|

Has de canviar o retornar regals de Nadal? Malgrat les restriccions de mobilitat, l’Agència Catalana del Consum (ACC), organisme del Departament d’Empresa i Coneixement, ha informat que els establiments han d’oferir una solució per poder efectuar-los.

Davant la impossibilitat de fer el canvi o la devolució dins del termini establert per l’empresa, ja sigui perquè la botiga es troba situada en un altre municipi o perquè l’establiment està tancat, el consumidor no perd el dret a fer el canvi o la devolució d’acord amb les condicions anunciades per l’establiment, segons el Reial decret llei 11/2020 de 31 de març.

Els canvis o devolucions en botigues físiques només són obligatoris quan el producte no està en bon estat o si l’establiment anuncia que els accepta. En aquest cas, ha d’especificar les condicions per fer-los, com el termini i si la devolució és en diners o en vals de compra.

L’Agència Catalana del Consum recomana als consumidors que, si l’establiment està obert o disposa d’algun canal d’atenció al client, es posin en contacte amb l’empresa per trobar una solució acordada.

Si no és possible contactar amb l’establiment o sorgeix algun problema, un cop s’aixequin les restriccions, els consumidors disposaran de 14 dies per reclamar a la botiga el canvi o la devolució. L’empresa té 60 dies per arribar a un acord amb el consumidor, si no troben un punt en comú en aquest termini, el consumidor té dret a presentar una reclamació a la Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Calella, situada a la Fàbrica Llobet, o a través del formulari de l’Agència Catalana del Consum.

Les compres online no s’han vist afectades per les restriccions decretades per la Generalitat, per tant, continua el procediment habitual. Queden exclosos els productes personalitzats o fets a mida i els que es fan malbé ràpidament, com els aliments.

Quan es tracta de serveis que tenen una data concreta, com són entrades per espectacles o reserves d’hotel, els establiments no tenen la obligació de retornar l’import o de fer canvis. Tot i això, tenint en compte que el confinament municipal no permet sortir de casa per anar al teatre o al cinema a una altra població, aquests establiments permeten canvis en les seves reserves, majoritàriament.

Comparteix el contingut!

Go to Top