Alumnes ben abrigats en una tornada a l’escola freda

  • Les escoles han d'obrir les finestres cada hora per ventilar els espais. (Foto: Uppers)
  • El temporal, la ventilació de les aules a causa de la COVID-19 i les tres setmanes sense encendre la calefacció faran que la tornada a l’escola sigui freda. Tot i que un grup d’experts han demanat posposar l’inici de les classes, Educació es manté ferm en iniciar les classes demà dilluns 11 de gener.

2021-01-10T13:46:35+01:00 10/01/2021|

Caldrà que vagin ben abrigats, ja que conflueixen diverses circumstàncies que faran que faci fred. D’una banda, després de tres setmanes amb la calefacció apagada, els edificis estaran molt freds. Serà el moment de comprovar que la calefacció funciona correctament a totes les aules.

Ens trobem enmig del temporal Filomena, que ha fet baixar les temperatures fins al punt que ha nevat a molts punts del territori. A més, a causa de la pandèmia, les aules han d’estar ben ventilades, motiu pel qual les finestres s’obriran constantment i costarà més arribar a una temperatura de confort i costarà més escalfar les aules en aquestes circumstàncies.

Per aquests motius, alguns tutors ja s’han posat en contacte amb les famílies per advertir-los que cal que els nens i les nenes calellencs vagin ben abrigats demà a classe per no passar fred, fins i tot han recomanat que portin mantes. Els professors es mouen més a dins les aules que els alumnes, ja que aquests últims estan més quiets als seus pupitres.

Experts demanen endarrerir la tornada a les aules

Una vintena d’experts en epidemiologia i estadística han demanat posposar la tornada a l’escola degut a les dades de la pandèmia, que consideren “descontrolada”. Exposen que la nova soca britànica és més contagiosa entre els infants i que cal evitar nous contagis.

En canvi, el col·lectiu de docents, famílies i alumnes Tornem a les Escoles asseguren que l’escola és essencial i que ha de continuar oberta, ja que tancar-la té un “alt cost social”.

Educació manté l’11 de gener com la data de tornada argumentant que els beneficis de que les escoles es mantinguin obertes superen els riscos. De fet, ja va endarrerir del 8 de gener a l’11 l’inici de les classes.

Cribratge als docents

Educació i Salut portaran a terme un cribratge els professionals de l’educació de Catalunya. Els professors que ho desitgin podran prendre’s una PCR d’automostra per frotis nasal amb un kit que els enviarà Salut per comprovar si són positius de COVID-19. Les proves començaran a fer-se a partir de demà mateix i s’allargaran durant el mes de gener.

X