L’Hospital de Calella comença a vacunar contra la COVID-19 als seus professionals

  • 75 professionals de l’Hospital de Calella, els més exposats al coronavirus, ja s’han posat la vacuna.

2021-01-11T19:50:23+01:00 11/01/2021|

Aquest dilluns a la tarda s’han començat a administrar les primeres vacunes entre el personal sanitari de l’Hospital de Calella. S’han subministrat 75 dosis i es preveu que n’arribin més en els pròxims dies.

Els professionals a vacunar s’han inscrit prèviament en una enquesta, ja que les vacunes són voluntàries. La Unitat de Prevenció de Riscos Laborals prioritza en funció de les seves tasques: primer s’ha vacunat al personal de primera línia, els que tracten directament amb pacients amb coronavirus. Són els que estan més exposats al virus i, per tant, els que tenen més risc de contagi.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha rebut un total de 150 dosis, 75 per l’Hospital de Calella i 75 més per l’Hospital de Blanes.

La vacuna que més s’està administrant és la primera que es va aprovar, la de Pfizer. Ara també s’ha donat llum verda a la de Moderna, que se subministrarà juntament amb la de Pfizer. En breu, també es podrà administrar la d’Oxford i AstraZeneca.

La vacunació avança a un ritme lent, tot i que ha crescut després de les vacances de Nadal. Tot i així, competeix amb el ritme al qual augmenten els casos de COVID-19 i la pressió hospitalària. Aquest cap de setmana, Catalunya va superar les 60.000 persones vacunades. A algunes zones, creix també la preocupació per la gent que no es vol posar la vacuna.

Vaccí i vacuna tenen significats en comú, tot i que també tenen diferències. Vaccí, així com vaccinar i vaccinació, tenen un registre més acadèmic i es consideren pròpiament català, mentre que vacuna, vacunar i vacunació és més col·loquial i prové d’un préstec lingüístic.

X