Problemes amb el subministrament de butà a Calella

  • Quedar-se sense butà en aquests dies de fred suposa haver-se de dutxar amb aigua freda i no tenir calefacció
  • Els usuaris de gas butà no reben les bombones quan les demanen, sinó fins a dues setmanes més tard. Tampoc reben resposta quan truquen a l’empresa que les reparteix. Alguns veïns s’han ofert a través de les xarxes socials a acompanyar-los a la benzinera a buscar el butà, però surt més car.

2021-01-11T17:19:17+01:00 11/01/2021|

Els veïns de Calella que utilitzen gas butà a casa seva estan tenint problemes amb el subministrament. Es queixen que truquen a l’empresa i que no reben resposta, un fet que ha constatat CALELLA COMUNICACIÓ, ja que una gravació informa que les línies estan ocupades i es penja la trucada al cap d’uns minuts. En els casos que sí han contestat, han trigat fins a dues setmanes en portar-lo. Els motius que des de l’empresa donen als usuaris és que van col·lapsats i que no tenen suficient personal.

Un testimoni explica que han estat 11 dies esperant la bombona de butà, a risc que se li acabés. De fet, la bombona va acabar-se al cap de deu minuts que li haguessin portat la nova. Afortunadament, només la utilitzen per una estufa, per tant, no tenien perill d’haver-se de dutxar amb aigua freda. En altres casos, però, la bombona de butà s’utilitza per tota la casa. És el cas d’una altra veïna de la ciutat que va haver d’esperar quinze dies a que li portessin. Alguns usuaris denuncien que l’empresa no ha passat el dia que tenien pactat.

Quedar-se sense butà provoca no tenir aigua calenta a casa ni poder posar la calefacció. En ple hivern, i enmig d’un temporal de fred, té greus conseqüències.

El subministrament de gas butà a Calella el fa una empresa de Blanes i una altra empresa de Sarrià de Ter.

Són diversos els usuaris de gas butà de Calella que es troben en la mateixa situació. Una de les solucions és reomplir la bombona antiga a la benzinera, tot i que el preu és superior. A més, cal disposar de cotxe si es viu lluny i cal anar a primera hora, ja que a les 12h del migdia ja no en tenen. La gent gran encara ho té més difícil. Per això, alguns veïns s’han ofert a través de les xarxes socials per acompanyar a aquells que no tenen cotxe a buscar el butà a la benzinera.

No és la primera vegada que passa, precisament durant el confinament domiciliari de la primavera passada, alguns seguidors alertaven que no els arribava el butà a casa i que havien de sortir a buscar-lo i transportar-lo. En alguns casos, es tractava de gent gran que no tenia mitjans de transport.

El preu de la llum s’ha disparat aquests últims dies coincidint amb l’arribada del fred. Ha augmentat la demanda a causa de que la majoria de la població utilitza estufes elèctriques. El preu per megawatt hora avui marca màxims històrics arribant als 121,14 euros.

Diferències en el preu de la bombona

Una de les usuàries que ha rebut el butà afirma que per telèfon li van dir que la bombona de 12,5 kg costava 12,68 euros. En canvi, el repartidor li va cobrar 12,80 euros. A una altra veïna li va costar 13,40 euros.

El preu de la bombona de butà hauria de ser de 12,68 euros, ja que és el preu regulat per l’Estat. Aquest preu inclou el 21% de l’IVA i porta aplicat l’Impost d’Hidrocarburs (IH).

X