Calellencs a les llistes electorals pel 14-F

  • Les llistes electorals que s’estan confeccionant per les eleccions al Parlament de Catalunya, previstes pel 14 de febrer, compten amb una àmplia representació calellenca.

2021-01-12T19:33:50+01:0012/01/2021|

El PDeCAT és la formació que més calellenques té, amb dues representants: Irene Vila, que també està a l’executiva comarcal, i l’alcaldessa, Montserrat Candini, que tanca la llista. L’exconsellera, Àngels Chacón, és la cap dels demòcrates.

El regidor de Ciutadans, Guillermo Gomis, formarà part de les llistes de la formació taronja pels comicis del febrer. Anirà a la posició 71. Carlos Carrizosa és el líder de Ciutadans.

En Comú Podem també comptarà amb un calellenc: el regidor Josep Maria Juhé, que anirà de número 61. En total, a les llistes dels comuns hi van deu maresmencs. L’encapçala Jéssica Albiach.

Núria Freixas, regidora de la CUP Calella, representarà la nostra ciutat a les llistes del partit anticapitalista. Serà la candidata número 13. L’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, és la seva cap de llista.

ERC i el PSC no comptaran amb cap calellenc, però sí hi haurà representants del Maresme. El PSC tindrà 5 maresmencs a les seves llistes. Alícia Romero, número 6 dels socialistes i veïna de Caldes d’Estrac, ja és diputada del Parlament en aquesta legislatura. L’actual ministre de Sanitat, Salvador Illa, és qui encapçala la candidatura socialista.

Pel que fa a ERC, té 9 maresmencs a les seves llistes cremallera. Entre ells, el cap de llista i vicepresident de la Generalitat, el pinedenc Pere Aragonès. També hi ha una altra pinedenca, Mònica Palacín, també diputada.

Junts per Catalunya té dos candidats nascuts a Calella però que actualment viuen a altres municipis. Un d’ells és Francesc Ten, número 4 a les llistes per la demarcació de Girona, i Glòria Freixa. També hi ha una altra maresmenca, la torderenca Judith Toronjo, número 14 per Barcelona.

El PP encara no ha anunciat el detall de la seva llista, tot i així, és poc probable que hi vagi algun calellenc tenint en compte que no tenen representació a l’Ajuntament de Calella i que pràcticament la resta de candidats estan actius en la política.

Comparteix el contingut!

Go to Top