Els ingressats per COVID-19 a l’Hospital de Calella augmenten un 77% durant les festes de Nadal

  • Una de les plantes d'hospitalització de Calella
  • Hi ha 21 pacients més ingressats a l’Hospital que abans de les festes. Per alliberar llits de l’Hospital, han optat per reduir les operacions programades no urgents. Al CAP també es busca alliberar espai, motiu que els ha portat a obrir un nou Hotel Salut a l’Hotel Summer.

2021-01-12T17:14:13+01:00 12/01/2021|

La xifra d’ingressats per COVID-19 a l’Hospital de Calella ha augmentat un 77% durant les festes de Nadal. És una situació complicada que ha obligat a prendre mesures. Actualment hi ha 48 pacients ingressats amb coronavirus, dels quals 32 estan a la planta de medicina interna i 16 estan al sociosanitari. Són 21 pacients més que el dia 24 de desembre, just el dia que començaven les festes nadalenques i la flexibilització de les mesures.

En aquest període s’ha detectat un brot al sociosanitari, concretament a la unitat de llarga estada. 14 pacients han estat afectats pel brot de COVID-19. Sense tenir-lo en compte, el nombre de pacients ingressats per la malaltia ha augmentat un 25% respecte el període previ al Nadal.

Durant les festes de Nadal, 15 persones han mort a l’Hospital per coronavirus. La majoria d’aquestes defuncions s’han produït a la planta de medicina interna.

Reduir operacions per alliberar llits

Davant l’augment progressiu d’ingressos de pacients amb coronavirus, l’Hospital s’ha vist en la necessitat d’alliberar llits per poder atendre les persones que ho requereixin. Per això, l’Hospital ha reduït l’activitat quirúrgica no urgent que requereix ingrés. És a dir, es posposaran aquelles operacions programades pels pròxims dies que poden esperar. Es donarà prioritat, però, als processos oncològics i a les operacions urgents. També es manté oberta la unitat de cirurgia sense ingrés.

A l’Hospital de Blanes sí que es mantenen totes les operacions programades. Es realitza l’activitat quirúrgica d’Oftalmologia i Traumatologia. El centre sanitari de Blanes, el nombre de pacients covid és inferior al de Calella, motiu pel qual no és necessari alliberar llits.

L’Hotel Summer es converteix en Hotel Salut. S’hi derivarà l’activitat del CAP relacionada amb la COVID-19, traslladant als gestors covid -encarregats del seguiment telefònic dels casos positius-, professionals de medicina, d’infermeria i auxiliars. S’habilitarà una sala per poder realitzar les proves diagnòstiques de la malaltia -PCR i tests d’antígens- als contactes estrets dels positius. L’objectiu d’incorporar l’Hotel Summer és alliberar espais del CAP de Calella. Al centre d’atenció primària es continuaran fent proves a les persones que presentin simptomatologia.

L’índex de risc de brot, gairebé als 900 punts

L’augment de casos a l’Hospital es tradueix en un empitjorament de la situació epidemiològica. L’índex de risc de brot s’ha disparat fins arribar gairebé als 900 punts, catalogat com a molt alt. En les últimes dues setmanes s’han diagnosticat com a positives a 94 persones, 64 en la darrera setmana.

El nombre de calellencs que han patit la COVID-19 s’apropa al miler. Hores d’ara, 966 veïns de la ciutat l’han patit, representa un 5% de la població. Segons la quarta onada de l’estudi de seroprevalença que està elaborant el Ministeri de Sanitat, l’11,6% dels catalans ja hauria passat la COVID-19 i desenvolupat anticossos.

La taxa de reproducció de l’epidèmia a Calella és d’1,84. Per tant, l’epidèmia està creixent a la nostra ciutat.

X