Veïns de Calella s’ofereixen a la gent gran per fer encàrrecs

  • Anar a buscar butà és una tasca complicada per la gent gran
  • Han utilitzat les xarxes socials per oferir-se a anar a comprar o a buscar bombones de butà per la gent gran.

2021-01-13T20:17:37+01:00 13/01/2021|

Un grup de veïns de Calella s’ha ofert a través de les xarxes socials per donar un cop de mà a les persones que ho necessitin. S’ofereixen a anar a buscar bombones de butà o comprar per la gent gran que no hi pot anar.

La iniciativa la va proposar Jose Vázquez, president de l’Associació Cultural Gitana de Calella. A través del grup de Facebook “Calella”, on hi ha més de 10 mil membres, va plantejar ajudar a la gent gran o a qualsevol persona que ho necessiti en les tasques quotidianes. “Som veïns, qui millor per ajudar?”, exposa Vázquez. “Jo ofereixo el meu cotxe i el meu temps lliure”.

La idea va sorgir després de veure que hi havia problemes per portar el butà a casa. El president de l’Associació Cultural Gitana també explica que, atabalat després de veure com les dades epidemiològiques de la ciutat pujaven, va baixar al cotxe i va veure com una dona gran arrossegava un carro de la compra sota el fred. Ell es va oferir per acompanyar-la a casa i portar-li el carro. “Vaig pensar, si aquesta dona es troba en aquesta situació, hi haurà molta gent gran que també li passi”. Això el va encoratjar a fer el post a les xarxes socials. Ja ha fet un parell d’encàrrecs, sobretot anar a buscar butà.

Una gran quantitat d’usuaris s’han afegit a la seva proposició i s’han ofert per ajudar. “Hi ha molta gent amb un gran cor a Calella. Necessitem una petita empenta, però ha sortit molta gent que també vol ajudar”, afirma satisfet. També hi ha persones que s’han organitzat amb la seva comunitat de veïns per anar a comprar entre ells.

X