Les eleccions al Parlament s’ajornen fins al 30 de maig per la pandèmia

La Fàbrica Llobet és un dels col·legis electorals de Calella

  • La majoria de partits veu amb bons ulls endarrerir els comicis electorals. A Calella, les xarxes socials mostraven disparitat d’opinions a la pregunta de si calia ajornar les eleccions.

2021-01-15T22:00:18+01:0015/01/2021|

Les eleccions catalanes se celebraran el 30 de maig. Així ho han decidit la majoria de partits amb la previsió de Salut que el pic de contagis i d’ocupació de les UCI arribi poc abans del 14 de febrer, la data inicialment prevista. La taula de partits s’ha reunit aquest migdia per analitzar la situació i consensuar una solució. Preguntant a la resta de partits amb representació parlamentària, el Govern s’assegurava no tenir un recurs en contra. Vox, que no hi tenia representació, sí té previst presentar un recurs si veu alguna escletxa legal.

El Govern, representat pel vicepresident, Pere Aragonès, i els consellers d’Acció Exterior i Relacions Institucionals, Presidència, Salut i Interior, ha proposat que les eleccions s’endarrereixin fins a finals de maig o principis de juny. Finalment, Ciutadans, Catalunya en Comú-Podem i el PP han donat per bo el 30 de maig.

El PSC ha estat el partit més reticent, ja que les dates que havia posat sobre la taula eren el 14 i el 21 de març. És el partit que té bones previsions a les enquestes. Tot i així, ha explicat que només impugnaria judicialment la decisió si l’ajornament fos fins després de l’estiu. De totes maneres, els socialistes han avançat que no acceptaran la possibilitat de modificar les candidatures. Llegiran atentament la lletra petita del decret de suspensió, que es coneixerà aquesta tarda.

L’ajornament de les eleccions, tema de debat a Calella

CALELLA COMUNICACIÓ va generar un debat a les xarxes socials preguntant si els semblava bé que les eleccions s’ajornessin a causa de la pandèmia. Hi ha disparitat d’opinions, ja que hi ha qui considera que és un risc votar en plena onada epidèmica, tant pels votants com pels membres de mesa i apoderats que estaran als col·legis electorals, i per tant veuen bé l’ajornament.

També hi ha opinions contràries, que consideren que cal votar per garantir l’exercici democràtic tenint en compte que podem continuar fent vida normal, a excepció de certes restriccions. Entenen que és una maniobra dels partits en vistes a les enquestes que els mostren mals resultats.

Alguns comentaris també apunten que hauria d’haver la opció de votar mitjançant el certificat electrònic per la gran majoria de la població i instal·lar meses per la gent que preferís anar presencialment o per la gent gran que no sàpiga utilitzar les noves tecnologies.

Els hotels substitueixen les escoles com a col·legis electorals

A Calella, les eleccions ja s’estaven preparant amb un canvi en els llocs de votació. L’Hotel Amaika i l’Hotel Volga havien de convertir-se en nous col·legis electorals, en substitució de l’Escola Pia i del Freta. El 14 de febrer, els dos hotels estaran tancats ja que encara no haurà començat la temporada d’estiu. Pel 30 de maig, però, ja es poden reservar habitacions a través dels portals web turístics. Per tant, és poc probable que, amb l’hotel obert, puguin convertir-se en seus electorals.

La Fàbrica Llobet, per les seves dimensions, si es mantenia com a punt de votació, però la biblioteca deixaria de ser-ho.

Les eleccions del Barça també s’endarrereixen

Les eleccions per escollir nou president del F.C.Barcelona s’han ajornat fins al diumenge 7 de març. Ha estat la data consensuada entre el president de la junta gestora i els tres candidats, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa. La decisió s’ha pres en considerar que el 7 de març ja s’haurà pogut canviar la Llei de l’Esport per permetre implantar el vot per correu en els comicis. Fins ara, les eleccions estaven previstes pel 24 de gener, quan encara estarà en vigor el confinament municipal. Això impossibilitava als socis del club poder accedir als punts de votació.

Comparteix el contingut!

Go to Top