Comença la ronda de vacunacions de la segona dosi a Calella

  • Una sanitària prepara la dosi de la vacuna contra la COVID-19 que ha de subministrar
  • Els residents del Casal de Fàtima i alguns dels seus treballadors ja han rebut les dues dosis de la vacuna contra la COVID-19. En les pròximes setmanes s’administrarà a la resta de residències.

2021-01-22T18:11:12+01:00 22/01/2021|

La primera residència de Calella en ser vacunada contra la COVID-19, el Casal de Fàtima, ja ha rebut la segona dosi. Això vol dir que els residents i treballadors vacunats tenen menys possibilitats d’infectar-se de coronavirus. Seran les primeres persones de Calella immunes a la malaltia gràcies a la vacunació.

La primera dosi la van rebre 38 residents dels 40 que en té el centre, així com 7 dels 35 treballadors. A aquestes persones els hi van subministrar ahir dijous a la tarda la segona dosi. A més, personal que no es va vacunar l’últim dia de desembre els hi van aplicar ahir la primera injecció.

Els residents i treballadors del Casal de Fàtima que han rebut la segona dosi ho han fet just 21 dies després de la primera, tal com estableix el protocol de Salut. Es tracta d’un centre blanc, és a dir, ha tingut la sort de no tenir cap cas de coronavirus des de l’inici de la pandèmia.

Les dues primeres persones vacunades al Casal de Fàtima

Es calcula que la vacuna redueix el risc de contagi a partir dels 12 dies d’haver-la rebut. Amb la segona dosi, el risc disminueix encara més, fins a estar immunitzat. Encara es desconeix, però, quant de temps dura la immunitat de la vacuna. Segons els experts, la immunitat depèn del procés de producció de cada vaccí. Per tant, pot ser que la vacuna de cada laboratori aporti una immunitat diferent.

El sèrum que s’ha administrat a Calella és el de Pfizer-BioNTech, el primer que va validar l’Agència Europea del Medicament. Va rebre llum verda el dia 21 de desembre i el dia 27 ja es va començar a administrar a residències d’avis de Catalunya. A Calella va arribar el 31 de desembre. Arreu de l’Estat s’ha superat el milió de vacunats.

El personal sanitari de l’Hospital també ha començat a rebre la vacuna. Són els més exposats al virus, ja que tracten directament amb pacients contagiats. A la resta de residències de Calella també han administrat la primera dosi.

A Catalunya s’ha començat a subministrar també la vacuna de la marca Moderna. En poques setmanes, també estarà disponible la d’Oxford i Astrazeneca. Tot i així, cal rebre les dues dosis de la mateixa vacuna, ja cada una està feta amb una tecnologia diferent. També hi ha altres vacunes en desenvolupament en diverses fases. De fet, s’estan produint centenars de vaccins arreu del món.

Es preveu que, fins al mes de març, s’administri la vacuna a personal sanitari, residents en llars d’avis i treballadors dels centres de gent gran. El proper grup de població en vacunar-se són les persones de més de 80 anys. Amb quin ordre es vacunarà la resta de la població no es coneix. El ministre de Sanitat ho ha d’anunciar en els pròxims dies.

X