Ciutadans aposta per reforçar l’atenció primària i urgeix l’ampliació de l’Hospital

Josep Maria Cano, Guillermo Gomis i Martín Barra al CAP de Calella

  • Els diputats de Ciutadans Martín Barra i Josep Maria Cano han visitat Calella en el marc de la campanya electoral, on s’han reunit, juntament amb el regidor Guillermo Gomis, amb comerciants locals.

2021-02-03T16:45:56+01:0003/02/2021|

Donar prioritat a l’atenció primària és un dels puntals per Ciutadans, que denuncia que ha estat abandonada reiteradament pels últims governs de la Generalitat. Afirmen que cal tenir en compte els professionals sanitaris i retornar-los les pagues extres que encara no han cobrat d’anys anteriors.

També s’han compromès a fer les obres d’ampliació de l’Hospital amb la “màxima urgència” si arriben a controlar el departament de Salut. “Sota cap concepte permetrem que es retardin per qüestions organitzatives o burocràtiques com ha ocorregut a altres municipis”, ha afirmat Martín Barra, diputat de Ciutadans al Parlament i especialitzat en sanitat, a més de sanitari de professió. Ha estat avui a Calella amb el també diputat Josep Maria Cano i han visitat, juntament amb el regidor calellenc Guillermo Gomis, la comunitat índia de Calella, propietària d’una gran quantitat de comerços a la ciutat.

Barra considera que no s’està seguint un protocol lògic a l’hora de subministrar les vacunes. Entén que cal administrar-les primer als que estan a primera línia atenent als pacients i deixar per més endavant al personal de direcció que no està tan exposat.

Fisioterapeuta de professió, Barra ha qualificat de “dramàtic” que s’estiguin fent consultes telefòniques a camps com el de la fisioteràpia. “Podem tenir una situació terrible amb la pandèmia, podem tenir una manca de personal, però el que no podem fer és substituir una atenció correcta per una autèntica bogeria”, ha expressat.

Juntament amb Martín Barra, ha vingut fins a Calella el diputat de Premià de Mar, Josep Maria Cano, especialista en temes de comerç, turisme i restauració, qui ha constatat amb el sector de l’hostaleria calellenca que les ajudes són “totalment insuficients”.

Considera que els negocis que no han tingut ingressos tampoc poden tenir despeses i que cal compensar-los perquè no paguin les quotes de la Seguretat Social o dels autònoms.

Si el que volem és congelar l’economia, des del punt de vista financer, s’han de posar sobre la taula recursos. Que les mesures restrictives siguin més quirúrgiques, mirar què podem fer per salvar l’economia tenint en compte que la salut és el més important, però sense economia tampoc hi ha salut”, ha afirmat Cano. Es queixa que la Generalitat no està escoltant als empresaris i que prenen les decisions de manera unilateral.

Coneixedor de la importància del turisme com a motor econòmic de la nostra zona, Cano ha indicat que cal lluitar per salvar la campanya turística d’estiu i espera que la vacunació permeti la mobilitat amb garanties.

Comparteix el contingut!

Go to Top