Volem una Catalunya inclusiva on tothom hi tingui cabuda

2021-02-04T12:57:37+01:0004/02/2021|

A Catalunya en Comú-Podem apostem sempre per una Catalunya oberta, inclusiva, cohesionada i socialment justa. Volem construir un nou model de país, en comú, sense excloure ningú.

Catalunya es configura a partir de la seva diversitat cultural. Totes i tots els qui residim a Catalunya som catalans, sense diferències per raó d’origen o nacionalitat.

Entenem que la diversitat d’origen, de llengua, de gènere o d’orientació sexual és una fortalesa que ens enriqueix. Aquesta diversitat, però, només pot ser entesa des de la plena ciutadania i des de la igualtat de drets civils, socials i polítics.

Volem una Catalunya inclusiva on tothom hi tingui cabuda i per això lluitem pels drets dels diferents col·lectius que hi viuen: joventut, infància, gent gran, migrants, i per suposat sempre des d’una mirada femenina de la política.

En l’àmbit dels joves, farem front als elements clau per a l’emancipació: formació, accés a l’habitatge, ocupació i mobilitat, entre altres temes.

Pensant en els infants i adolescents, doblarem la inversió i millorarem la transversalitat i la prevenció en polítiques d’infància, així com el sistema de protecció de la infància en risc de violència o abús, i revertirem el nivell excessiu d’institucionalització dels infants tutelats.

Apostem per polítiques públiques d’envelliment actiu articulades a partir de tres eixos: promoció de l’autonomia, seguretat i participació. S’ha de garantir que les persones de la tercera edat visquin i envelleixin amb dignitat i amb garanties de no quedar-se soles. Volem que les institucions públiques prioritzin els aspectes bàsics de dignitat i garantia de subsistència, mobilitat i salut; però també volem recuperar el gran capital cívic que representa aquesta part de la població a Catalunya.

I finalment, les polítiques migratòries, d’acollida i d’inclusió social han de superar els discursos paternalistes, assistencialistes i folklòrics que segreguen la població estrangera i les minories ètniques. Per fer-ho, garantirem la participació política de persones estrangeres, i combatrem el racisme institucional. Lluitarem per garantir la salut universal i donarem valor a la riquesa lingüística i cultural.

CALELLA COMUNICACIÓ ha cedit aquest espai a totes les formacions polítiques perquè expressin els seus valors a través de columnes d’opinió.

Comparteix el contingut!

Go to Top