Ciutadans vol fer gratuïta l’educació infantil i obrir els menjadors escolars tot l’any

  • La diputada de ciutadans al Parlament, Noemí de la Calle, ha conegut l’augment de les xifres d’usuaris de Càritas Calella juntament amb el regidor Guillermo Gomis.

2021-02-05T20:38:11+01:0005/02/2021|

Ciutadans aposta per les polítiques socials en el seu programa electoral pels comicis del 14-F. Una de les seves propostes és fer gratuïta l’educació infantil de 0 a 3 anys i incrementar les places disponibles per tal de garantir la cobertura de les necessitats de les famílies. “Ciutadans sempre ha estat a favor de l’educació gratuïta, però també apostem per una col·laboració público-privada”, ha expressat la diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Noemí de la Calle, qui ha estat avui a Calella juntament amb el regidor, Guillermo Gomis coneixent la realitat de Càritas. De la Calle és especialista en temes de política social i igualtat.

La formació taronja també vol obrir els menjadors escolars durant tot l’any, també en període de vacances. La seva intenció és oferir tres àpats, esmorzar, dinar i berenar. “Hi ha molts nens que tenen una alimentació adequada gràcies a les beques menjador. Què passa? Que arriben les vacances i es queden sense aquest servei de menjador. Nosaltres el que estem proposant és que estiguin sempre oberts”, ha afirmat de la Calle. També volen aconseguir la inclusió dels nens autistes en els menjadors escolars, una assignatura encara pendent.

Des de Ciutadans també tenen previst que la Generalitat fomenti mesures per combatre la soledat de la gent gran, com crear programes intergeneracionals per posar en contacte gent jove amb persones grans o incentivar el seu accés als serveis que realitzen els ajuntaments i que tenen a veure amb l’envelliment actiu.

Noemí de la Calle ha estat molt crítica amb la gestió del conseller Chakir el Homrani en relació a les residències durant la crisi sanitària. Considera que “el problema del senyor el Homrani és que mai ha tingut cap interès en gestionar el Departament de Benestar Social. Ha tingut altres prioritats, en cap cas ha estat garantir el benestar i la dignitat de les persones grans. El sistema d’atenció a la dependència és un desastre, ja era un desastre abans de l’arribada de la COVID-19. Som la comunitat autònoma amb les pitjors llistes d’espera de tot Espanya”. Creu que no hi ha prou recursos per atendre correctament als usuaris i que les condicions dels treballadors d’atenció a la dependència són precàries.

Pel que fa als animals, volen implantar ajudes de fins al 100% dels costos associats a l’adopció d’animals de companyia i estudiar fórmules per incorporar els serveis veterinaris al sistema integrat de salut de Catalunya, per tal que sigui gratuït.

Comparteix el contingut!

Go to Top