Esquerra proposa adaptar l’oferta formativa a la realitat dels municipis

La diputada Mònica Palacín ha visitat avui la parada d'ERC al mercat

  • La diputada maresmenca, Mònica Palacín, professora de professió, ha visitat avui la parada d'Esquerra al mercat per parlar sobre temes d'educació.

2021-02-06T18:41:20+01:0006/02/2021|

Esquerra Republicana considera que cal fer una diagnosi de cada municipi, de la seva realitat econòmica i dels àmbits que necessiten generar professionals per adaptar la oferta formativa de cada poble i, així oferir cursos que convidin als joves a quedar-se a treballar al seu territori.

Aquest matí de dissabte, ha visitat la parada d’Esquerra al mercat la diputada pinedenca al Parlament de Catalunya, Mònica Palacín, especialitzada en temes d’educació, que proposa “saber exactament què és el que necessiten les nostres empreses de la comarca, què necessiten els nostres emprenedors, quin perfil de treballadors o treballadores necessiten i que a la comarca hi hagi oferta de formació professional, oferta de graus, la necessària per poder donar suport a aquestes empreses i que els joves de la comarca es puguin quedar a la comarca a treballar”. D’aquesta manera, creu que es reduirà la taxa d’atur i es diversificarà l’economia. Creu que, en aquests moments, “tots els ous estan a la mateixa cistella”, en referència a l’aposta única de l’Alt Maresme pel sector turístic, però que no s’actua fins que no es veuen els efectes negatius com ha passat enguany amb la pandèmia.

De fet, la crisi sanitària ha posat de relleu l’escletxa digital entre els infants. Moltes famílies van tenir problemes perquè els seus fills seguissin les classes telemàtiques degut a la manca de recursos. “Veiem com aquesta pandèmia entén de classes i afecta de manera diferent a diverses classes socials i com moltes famílies vulnerables no tenien els recursos per poder fer aquell final de curs de manera digital i telemàtica des de casa”. 

Per això, Palacín ha destacat que el Govern va accelerar el pla de digitalització de les escoles distribuint dispositius a docents i alumnes, sobretot de secundària, ja que són els que més han hagut de seguir les classes online en èpoques d’alta incidència del coronavirus. En les etapes més primerenques s’ha seguit garantint la presencialitat.

La diputada maresmenca creu que cada vegada els continguts seran menys memorístics i que la forma de treballar serà per competències, un model que ja tenen implantat escoles calellenques. Per això, afirma que els alumnes han de poder “seguir el curs amb les mateixes condicions ja que aquests currículums estan més digitalitzats”.

Comparteix el contingut!

Go to Top