ERC proposa crear una Conselleria d’Igualtat i Feminismes

Jenn Díaz ha presentat el seu llibre a la seu d'ERC Calella

  • La candidata republicana, Jenn Díaz, ha presentat el seu llibre “Dona i poder” a la seu d’ERC a Calella. La perspectiva de gènere és fonamental en el programa polític dels republicans.

2021-02-08T21:54:25+01:0008/02/2021|

Un dels eixos principals del programa electoral d’Esquerra Republicana és fer una República feminista. En aquest sentit, proposen crear una Conselleria d’Igualtat i Feminismes que articuli totes les polítiques feministes en concordança amb la resta de departaments.

Jenn Díaz, candidata d’ERC per Barcelona i escriptora, ha estat avui a Calella per presentar el seu llibre “Dona i poder”. Ha explicat la necessitat d’aquesta conselleria perquè “no generi aquesta sensació que a cada departament la perspectiva de gènere és la germana petita. Elevar-la al màxim rang perquè pugui tirar endavant les polítiques de futur”.

També entén que ha de tenir com a eix fonamental de treball la interseccionalitat, per tal de dissenyar polítiques públiques que no generin un impacte discriminatori. La candidata republicana ha destacat que ERC és un dels pocs partits amb un pla d’igualtat i un protocol contra l’assetjament.

Díaz creu que “les dones poden arribar a un espai de poder, el que passa és que després ser-hi no vol dir intervenir en primera persona”. Considera que les dones poden arribar a espais de poder, però “amb obstacles i condicionades”.

Un dels obstacles que més es troben les dones és la família: tenir cura de fills i de persones dependents, una tasca de la que sovint s’encarreguen les dones. Per això, Díaz parla de la “política del temps”: “els usos del temps el que ve a plantejar és més enllà de fer uns horaris més raonables, que tinguin més a veure amb els horaris europeus, dels quals hauríem de formar part. Té més a veure amb com repartim el temps de manera més saludable i més raonable. Vol dir que en el centre no hi sigui el món laboral i tot el que queda al voltant, s’hagi de gestionar amb el temps que resta”.

Esquerra Republicana també porta al seu programa electoral garantir la igualtat salarial. Per fer-ho, troben indispensable que hi hagi un règim sancionador que penalitzi les empreses que no ho facin bé i que atorgui ajudes fiscals a les empreses que sí garanteixin aquesta igualtat. Tot i així, remarca la dificultat de descobrir les empreses que discriminen per sexe en els sous dels seus treballadors. En aquest sentit, els republicans també pretenen liderar el grup de treball de lluita contra les violències masclistes en el món laboral, aprofitant que des de la Conselleria de Justícia s’ha creat l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista.

Díaz ve del món de la cultura, del que creu que “té una base molt feminitzada però en les direccions està masculinitzada”, com passa també en molts altres àmbits. Per això, des d’ERC volen posar en valor, reconèixer, visibilitzar i donar suport a les dones del món de la cultura.

La última legislatura va ser la que més dones polítiques va tenir de la seva història. En aquestes eleccions, la particularitat és que són les que més dones candidates a la presidència de la Generalitat tenen.

Comparteix el contingut!

Go to Top