El grup Serhs demana un rescat públic de 35 milions d’euros

  • Les empreses turístiques ja han demanat 1000 milions d’euros al Fons de Solvència del SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials). El sector turístic és un dels principals perjudicats per les restriccions perimetrals. El grup Serhs tampoc se n’escapa.

2021-02-11T20:27:40+01:0011/02/2021|

El Grup Serhs va haver de demanar un crèdit ICO a mitjans de l’any passat i també va realitzar ERTOs en la seva plantilla per tal de minimitzar les pèrdues de l’exercici 2020, però no n’hi ha hagut prou i ha hagut de demanar més ajudes, ara al SEPI, per tal de sortir de la crisi turística i econòmica que ha provocat la pandèmia. Ha demanat 35 milions d’euros: 19,8 milions són per pagar deute i 8,7 milions per tenir crèdit transferible a capital.

El SEPI és una entitat pública empresarial creada el 1995 per gestionar les participacions públiques en entitats privades. S’ha utilitzat recentment com a mecanisme per rescatar empreses que han patit la crisi covid a base d’incrementar el capital amb diner públic.

El grup Serhs es va fundar com a societat cooperativa l’any 1975. Està format per 1.400 inversors, molts d’ells calellencs que hi han treballat d’una forma directa o indirecta; aquests petits accionistes representen un 40% del capital.

El Grup Serhs va ser presidit per Ramón Bagó, que també va ser alcalde de Calella i director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Bagó va morir el 2018. Al mateix moment, el grup feia una reestructuració per tal de reduir deutes. Al 2019 tancava amb una facturació de 270 milions d’euros i uns 2.000 treballadors. La seu social de l’empresa s’ha traslladat de Pineda al Castell de Can Jalpí d’Arenys de Munt i el seu president, és ara, Jordi Bagó, fill de Ramón Bagó.

No és la única empresa que ha demanat ajuda pública al SEPI. Entre les que ho han fet, destaquen Air Europa, Globalia, Ávoris, Naviera Armas i Wamos, entre d’altres; unes ajudes que pugen a més de 1.000 milions d’euros en conjunt. Es tracta d’una cinquena part del que disposa aquest fons.

Fusió Globalia-Ávoris

Al 2018 es coneixia el cas de l’absorció per part d’Ávoris (Grup Barceló) de Serhs Tourism, la divisió d’intermediació turística del Grup Serhs. Amb això, una part dels treballadors que estaven a Pineda passaven a treballar per Ávoris. Ara, aquesta mateixa empresa ha iniciat un acord de fusió amb Globalia, però també prèviament a un rescat del SEPI de 240 milions d’euros.

Comparteix el contingut!

Go to Top