Un febrer sense Carnaval ni disfresses

  • L’Ajuntament no ha programat cap acte per Carnestoltes. A Calella, se celebra el Carnaval a dins les escoles i a les cases particulars.

2021-02-11T13:10:06+01:0011/02/2021|

Després de Cap d’Any, la festa de la disbauxa és la de Carnestoltes. Aquest any, la COVID-19 ens ha deixat sense cap de les dues. Calella celebra, tradicionalment, dos actes de Carnaval: la rua i el ball de disfresses. Malauradament, no podrem gaudir de cap dels dos.

A finals de novembre, la Rua de Carnaval de l’Alt Maresme va anunciar que se suspenia. És el primer any sense rua. Va ser, precisament, l’últim esdeveniment multitudinari que vam viure amb normalitat l’any passat. De fet, la primera calellenca que es va contagiar de coronavirus va ser durant el Carnestoltes, una activitat que va agrupar gent de diversos municipis de Catalunya.

L’últim gran esdeveniment que vam viure amb normalitat abans d’entrar en la pandèmia va ser Carnestoltes, ja que va caure més tard que aquest any. Pocs dies després es va declarar l’estat d’alarma i el confinament.

Enguany, alguns pobles han optat per fer actes online. A Calella també es podrien haver fet activitats telemàtiques, però l’Ajuntament de Calella no ha programat cap esdeveniment per Carnestoltes. Des de l’inici de la pandèmia, la nostra ciutat ha adaptat les activitats per poder-les celebrar. Un exemple és Cap d’Any: es va substituir la tradicional festa a la Fàbrica Llobet per una sessió musical virtual, on es podia connectar des de casa. Però la interacció no va ser l’esperada, fet que podria haver portat al consistori a deixar passar el Carnaval.

Les escoles de la ciutat sí que han celebrat Carnestoltes amb una setmana ben diferent: des de pentinats divertits fins a anar a l’escola amb pijama, passant per portar sabates diferents i anar vestit de gala.

Aquest any, hi haurà qui es disfressarà a casa per gaudir de la festa amb els més petits de la família, tot i que no es podran reunir més de dues bombolles diferents. Encara que no es permeti fer una desfilada, a casa podem disfressar-nos i jugar en família.

A les cases particulars, Carnestoltes se celebra avui, Dijous Llarder. La botiga Los Extremeños ha rebut una menció en el Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana del Gremi de Carnissers, Canseleders, Xarcuters de Barcelona i comarques amb una botifarra de maduixes del Maresme i moscatell. La propietària de Los Extremeños, María José Sánchez, amb la botifarra premiada. (Foto: R. Pineda). S’han presentat 62 botifarres d’ou i cinc farcits de Carnaval. Els guanyadors han estat una carnisseria de Girona, una xarcuteria de Tremp i una altra de Barcelona.

Comparteix el contingut!

Go to Top