L’índex de risc de brot baixa per sota dels 200 punts i disminueixen els pacients covid a l’Hospital

2021-02-15T18:36:38+01:00 15/02/2021|

La situació epidemiològica va millorant a poc a poc. Un dels indicadors més utilitzats per conèixer la incidència del coronavirus, l’índex de risc de brot, ha baixat fins als 161.85 punts. Encara es considera alt, però ha millorat respecte dies anteriors.

La taxa de reproducció de l’epidèmia se situa en el 0.67, força allunyat de l’1. Això indica que els casos de COVID-19 no estan creixent a la nostra ciutat. També han disminuït el nombre de casos diagnosticats amb PCR o amb test d’antígens: en els últims dies se n’han detectat 20.

A l’Hospital, els pacients ingressats per coronavirus també han baixat, ara n’hi ha 41. Representen la meitat que a finals de gener i principis de febrer, quan el centre sanitari calellenc va registrar les pitjors dades des de l’inici de la pandèmia, amb més de 80 pacients ingressats. A la planta de medicina interna hi ha ingressades 17 persones i al sociosanitari, 24. Malgrat això, dues persones han mort de coronavirus en els últims dies.

Pel que fa a les escoles de Calella, dues tenen un grup confinat cada una. Són l’escola Freta, amb 33 persones en quarantena, i l’institut Bisbe Sivilla, amb 20 persones aïllades.

X