Pineda suspèn de funcions el cap de la Policia Local

2021-02-19T17:33:25+01:00 19/02/2021|

El cap de la Policia Local de Pineda de Mar ha estat suspès de les seves funcions després que li hagin obert un expedient. Segons ha publicat La Vanguardia, s’haurien detectat irregularitats en dos expedients d’informació reservada que apuntaven a una conducta negligent del cap policial i que hauria causat un perjudici a l’Ajuntament. L’últim episodi va ser la denúncia de dos agents als quals, presumptament, l’inspector els va tirar un cubell d’aigua des del seu balcó rient-se d’ells.

Segons un perfil sorgit a les xarxes socials anomenat “el justicier”, s’haurien caducat desenes de multes de trànsit perquè no se’ls havia donat tràmit, el que hauria evitat que les arques municipals de Pineda ingressessin 200.000 euros.

El cap de la policia haurà de fer front a acusacions com suposades inhibicions en el desenvolupament de les seves funcions o falta d’adopció de mesures de gestió del cos que dirigia. El període d’instrucció de l’expedient podria durar sis mesos.

Al marge de l’expedient disciplinari, també s’estarien investigant altres causes, com la suposada venda de senyals de trànsit antigues, la presumpta desaparició de la recaptació per una acció solidària o la presumpta reparació del seu vehicle privat amb càrrec als recursos públics.

Per la seva banda, la Fiscalia de Barcelona sol·licita tres anys de presó pel cap policial de Pineda per la seva participació durant el referèndum de l’1-O, per suposades coaccions als propietaris de dos hotels on s’allotjaven agents de la Policia Nacional.

X