Televisió: la retransmissió i el directe

2021-02-19T10:06:14+01:00 19/02/2021|

Moltes vegades pensem que una retransmissió en directe és el mateix que veure-ho “in situ”… Rés més lluny de la realitat… La retransmissió és VEU i el directe és VIU… Però això no ho és tot, a la retransmissió només veus el que el realitzador et vol ensenyar… En canvi el directe, “in situ”, mires i selecciones personalment el que tu vols veure… Si retransmeten un judici, (no sé perquè m’ha vingut al cap aquest exemple), des de casa hi seràs present però només veuràs les imatges que algú haurà seleccionat prèviament… Si estàs a la sala podràs “viure” l’ambient general, les mirades, les emocions d’aquelles persones que “tu” seleccionis… Patiràs calor o fred, angoixa, nervis… Analitzaràs les cares mentre afirmen o desmenteixen temes oposats… Viuràs sentiments impossibles de notar assegut al sofà de casa teva… No m’estranya que si a algú li toca valorar i emetre un judici del que passa a la sala, vulgui estar-hi present i no haver de “pair” les imatges que ja les hi ha “mastegat” el realitzador o el director de la retransmissió, perquè a través de la pantalla és impossible fer correctament aquesta feina… Per cert, això mateix es pot aplicar a les retransmissions dels partits de futbol, concerts, manifestacions o qualsevol altre esdeveniment social o popular… Les imatges “sempre” es poden “retocar” (llegiu manipular)… No deixem que ningú ens manipuli a través de les imatges…

La foto d’avui és un fotomuntatge oníric i surrealista… Una imatge evidentment manipulada, inexistent a la realitat, creada amb la finalitat de provocar a l’espectador amb l’objectiu de fer-lo pensar… Un xic complicat, oi?…

X