Preservem el Maresme lamenta una manca de planificació per l’alliberament dels peatges

  • Peatge de la C-32 al Maresme a l'alçada de Vilassar
2021-02-20T17:27:26+01:00 20/02/2021|

La plataforma Preservem el Maresme critica la falta de planificació i la manca d’un estudi de l’escenari que es dibuixa a la comarca a nivell de mobilitat un cop s’alliberin els peatges de la C-32, moment pel que només queden sis mesos. Consideren que no s’ha gestionat bé i que arribarem a la fi dels peatges sense un informe que analitzi com quedarà la comarca. De fet, la Generalitat destinava una partida de 250.000 euros per aquest estudi, però encara no està licitat.

L’entitat comarcal també demana un informe per saber què passarà amb l’espai i terrenys que actualment ocupen els peatges.

La plataforma va impulsar una reunió del Comissionat de la Mobilitat de la comarca, del qual formen part els grups polítics del Consell Comarcal i la pròpia entitat. El resultat va ser decebedor per Preservem el Maresme, que van sortir sense respostes. S’han emplaçat a una nova trobada pel mes de març. Des de l’entitat esperen que, durant aquest mes, facin la licitació de l’estudi de mobilitat.

Els sindicats denuncien que la fi dels peatges posa en perill els llocs de treball dels empleats que treballen a les cabines i del personal administratiu. El 31 d’agost ha de finalitzar la concessió de la C-32 al Maresme, però també de l’AP-7 entre Cambrils i La Jonquera i de l’AP-2 entre el Vendrell i Lleida.

Es paga peatge a partir d’Arenys, pel sud, i a partir de Palafolls, pel nord.

X