Presència de processionària del pi al Parc Dalmau

2021-02-21T13:20:40+01:00 21/02/2021|

El Parc Dalmau és un lloc ideal per passejar al gos o perquè els nens vagin a jugar. Però compte! A algunes zones s’ha localitzat la processionària del pi, una eruga que s’alimenta sobretot de les fulles del pi insigne i del pi canari i que pot ser perillosa tant pels animals com per les persones.

Les larves disposen d’uns sacs en el dors on s’amaguen, agruprats, una gran quantitat de diminuts pèls urticants de color taronja. Quan es molesten o es mouen, s’obren els sacs alliberant-se milers de pèls urticants a l’atmosfera que, si es posen en contacte amb la pell de les persones o animals, produeixen reaccions al·lèrgiques. Pels gossos pot arribar a ser mortal, alerten els veterinaris. Per això, recomanen portar-lo a una clínica ràpidament per controlar la reacció anafilàctica. Per les persones també pot ser perillós si aquests pèls entren en contacte amb els ulls.

Hi ha diverses mesures per regular la població d’aquestes erugues. D’una banda, mesures correctores i preventives, com poden ser no plantar les espècies de pins més sensibles a l’atac de la processionària o la protecció de les aus insectívores. Com a mètodes de control actiu, es poden talar i cremar les bosses, col·locar trampes carregades amb feromones sexuals que atreguin i capturin els mascles o tractaments amb productes químics.

X