El Maresme supera els 1.000 morts per COVID-19

  • Moltes de les persones que han mort per COVID-19 no han tingut enterraments, però sí se'ls pot vetllar al cementiri
  • Des de l’inici de la pandèmia, han mort a la nostra comarca 1.065 persones. La major part, més del 80%, són majors de 74 anys.

2021-02-22T13:31:31+01:00 22/02/2021|

Tot i que les dades epidemiològiques diàries indiquen una millora en els casos de COVID-19, les dades acumulades mostren una trista realitat: més de mil persones han perdut la vida al Maresme a causa del coronavirus. Ja en són 1.065. Arribem a aquesta xifra just un any després que es detectés la primera persona contagiada de COVID-19 a Catalunya.

Les xifres registrades per la Generalitat són les oficials, però les va començar a comptabilitzar en el moment que es van fer els primer tests PCR. A l’inici de la pandèmia, es feien amb comptagotes, motiu pel qual les primeres morts per coronavirus no estan incloses en aquestes dades.

Malgrat la Generalitat comptabilitza i ofereix les dades de mortalitat per comarques, no les detalla per municipi. Per tant, encara no es coneix amb certesa el nombre de morts que la pandèmia ha provocat a la nostra ciutat, tot i que la taxa per habitant al Maresme és de 23,53 per cada 10.000 habitants. Amb aquestes dades, a Calella haurien mort almenys 45 persones de COVID-19 durant aquest últim any.

La COVID-19 ha afectat especialment a les persones més vulnerables, amb patologies prèvies i a la gent gran. Una gran part de les persones que van morir per COVID-19 són residents en centres de la tercera edat. Els majors de 74 anys representen el 82,64% de les morts totals a la comarca.

Ara mateix, al Maresme, l’índex de risc de brot està als 292.96 punts i va en descens. La taxa de reproducció de l’epidèmia no creix, ja que està per sota de l’1, al 0.86. En els últims 7 dies, s’han diagnosticat 761 persones amb una PCR o un test d’antígens, una tendència que també va a la baixa.

La vacunació avança lentament

Pel que fa a la campanya de vacunació, la nostra comarca, igual que la resta del territori, va a un ritme lent. La primera dosi del vaccí l’han rebut 20.144 persones, un 4,49% dels habitants. La segona dosi no ha arribat a tothom que s’ha administrat la primera: s’ha subministrat a 12.684 persones, un 2,83% de la població maresmenca.

Qui s’ha posat la vacuna anti-Covid són els residents i treballadors en centres de gent gran i els sanitaris. També s’ha iniciat la vacunació als cossos de seguretat. Ara s’obre una nova etapa en la que estan trucant a les persones de més de 80 anys per saber si es posaran el vaccí per programar una hora. A Calella el punt de vacunació és a l’Hotel Summer.

X