La Volta busca hotels a Calella per allotjar els ciclistes i els seus equips

  • Sortida des de Calella de l'edició 99 de la Volta Ciclista a Catalunya, l'any 2019
  • Els organitzadors de La Volta Ciclista a Catalunya estan buscant hotels per allotjar els 25 equips que es disputaran el podi. Molts establiments hotelers enguany no obriran perquè no els surt rentable. La Setmana Santa, just després de la prova ciclista, també perilla per la falta de turistes.

2021-02-22T19:39:38+01:00 22/02/2021|

L’edició número 100 de la La Volta a Catalunya s’iniciarà a Calella el pròxim 22 de març, just d’aquí a un mes. En principi, serà la última sortida que farà des de Calella després que a partir de l’any que ve serà Sant Feliu de Guíxols qui prengui el relleu a la nostra ciutat.

Alguns hotelers calellencs han rebut trucades des de producció de La Volta interessant-se per allotjar equips. El problema rau en que molts hotels no tenen previst obrir per Setmana Santa degut a la poca afluència que s’espera de turistes. La Volta se celebrarà la setmana anterior a Setmana Santa i, per tant, no surt a compte tenir l’hotel obert i treure els treballadors de l’ERTO per després tornar-los a incloure.

Els equips professionals de ciclisme durant la seva estada a Calella al 2019

Alguns hotelers no estan disposats a acceptar els preus que paga La Volta per cada nit d’allotjament per considerar-los massa baixos. Els equips tenen intenció d’estar allotjats a Calella des de dissabte 20 fins al dimarts 23 de març. A més, segons els protocols interns de protecció de COVID-19 de La Volta, a cada hotel només s’hi poden allotjar màxim dos equips. I aquests no han de compartir espais d’ús comú amb altres turistes del mateix allotjament. Son 25 equips d’unes 20 persones cadascun que van acompanyant els ciclistes en totes les etapes.

Amb aquests condicionants, alguns hotelers amb qui ha contactat CALELLA COMUNICACIÓ han decidit no obrir per allotjar els equips de La Volta Ciclista a Catalunya. Són principalment hotels que tenen la majoria del personal fixe o fixe-discontinu i que estan inclosos en un ERTO. Treure’ls de l’ERTO durant uns dies té uns costos per l’empresari. També suposa que els treballadors deixin de cobrar la prestació de l’ERTO durant un temps i tornar a incloure’s amb el perill que suposa que després no cobrin al dia.

La gestió dels ERTOS ha estat molt complicada i no exempta de problemes amb les prestacions. Alguns empresaris han hagut d’avançar diners als treballadors. El fet de sortir i tornar a entrar a l’ERTO podria suposar que aquells que sí que cobren al dia, deixin de fer-ho un cop entrin de nou a l’ERTO.

Ara per ara, se sap que hi ha almenys tres hotels que allotjaran equips de la cursa ciclista. Són l’Hotel Kaktus Playa, Les Palmeres i l’Hotel Catalonia. Podria ser que els organitzadors acabessin contactant amb hotels de Santa Susanna si no canvien les limitacions de número d’equips per establiment hoteler. Al cap i a la fi, a la cursa, els ciclistes van tots junts sense respectar les distàncies de seguretat.

La primera etapa de La Volta ciclista a Catalunya s’iniciarà i tindrà com arribada Calella. A partir d’aquí, anirà fins a Banyoles -canvien Mataró en la segona etapa per Banyoles- per fer una contrarellotge. Les següents etapes ja seran de muntanya. Mataró no es despenja de La Volta, sinó que serà la penúltima arribada abans d’acabar a Barcelona el dia 28 de març.

Setmana Santa

La setmana després de la Volta Ciclista a Catalunya és la Setmana Santa que, per antonomàsia, es considera la obertura dels establiments hotelers. La cursa ciclista permetia adelantar aquesta obertura una setmana. Els hotelers calellencs, però, continuen veient complicada aquestes festes.

La campanya “Calella és solidària” que va impulsar l’Associació Turística de Calella (ATC) l’estiu de l’any passat tindrà continuïtat aquesta temporada. Els professionals situats a primera línia  en la lluita contra la pandèmia tindran descomptes especials si així ho acrediten en alguns establiments de la ciutat.

La presidenta dels hotelers associats de Calella, Sonia Hernández, en declaracions a RCTV, creu que obriran pocs hotels però considera que hi ha ganes de viatjar. Tenen previst que enguany hi hagi més turistes que l’any passat; tot i això, els hotelers estan a l’expectativa de les exigències sanitàries que imposarà l’Estat per les persones que vinguin d’altres països.

X