L’Hotel Summer serà el centre de vacunació covid de Calella

  • La vacunació covid es farà a l'Hotel Summer
  • Les persones dependents seran les primeres en vacunar-se a l’Hotel Summer.

2021-02-22T16:29:13+01:00 22/02/2021|

El punt de referència per rebre la vacuna contra la COVID-19 serà l’Hotel Summer. És on es va traslladar tota l’activitat relacionada amb el coronavirus a l’atenció primària: on es fan tests PCR i des d’on es gestionen els contactes. Està situat al carrer del Montnegre número 15, entre Vallderoure i Ramon i Cajal.

A partir de demà comença la vacunació a les persones majors de 80 anys no residents a centres geriàtrics i que tenen reconeguda una gran dependència; persones dependents que reben atenció domiciliària i els cuidadors principals d’aquests dos col·lectius.

Un cop administrada la vacuna, cada persona haurà d’estar 10 minuts en observació per descartar una reacció adversa immediata.

Des de l’atenció primària s’està contactant per telèfon amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Si donen la seva conformitat, se’ls programa un dia i una hora perquè els equips d’infermeria subministrin la vacuna.

Rebran la vacuna de Pfizer/BioNTech, la primera a la que l’Agència Europea del Medicament li va donar el vistiplau. Entre la primera i la segona dosi han de passar 21 dies. El grau d’eficàcia després de les dues dosis és del 95%. Un cop preparades, les vacunes s’han d’administrar en un curt marge de temps, ja que tenen unes condicions de conservació i manipulació especials. Els professionals d’infermeria es desplaçaran al domicili a administrar el vaccí només quan la persona estigui impedida per arribar a l’hotel.

Caldrà portar posada la mascareta i rentar-se les mans abans d’entrar i després de sortir de la zona de vacunació, així com respectar la distància.

L’Hospital de Calella atén actualment a 36 pacients amb coronavirus, 18 a la planta de medicina interna i 18 al sociosanitari. En els darrers dies, ha mort una persona a causa de la malaltia. L’índex de risc de brot segueix baixant, ara se situa als 129.03 punts, i en els últims 7 dies només s’han diagnosticat 14 casos positius. La nota negativa la observem a la taxa de reproducció de l’epidèmia, que ha pujat per sobre de l’1.

X