Ciutadans vol dotar de més recursos el CAP de Calella

  • Ciutadans presentarà al ple dues mocions per reforçar el sistema sanitari.

2021-02-23T10:44:57+01:00 23/02/2021|

El grup municipal de Ciutadans reclama millores pel Centre d’Atenció Primària (CAP) de Calella. Per això, demana instar a la Generalitat perquè garanteixi els professionals necessaris al CAP per atendre tant als pacients de COVID-19 com la resta de persones que s’hi adrecen amb altres patologies i que van ser “desateses” durant l’Estat d’Alarma. També volen que tinguin els mitjans tècnics i econòmics que requereixin per poder atendre tot tipus de visites.

Ciutadans creu que cal un procediment àgil de sol·licitud de cita prèvia al CAP, especialment per les persones amb dificultats per utilitzar mitjans informàtics i electrònics.

Els Centres d’Atenció Primària han estat a primera línia durant la pandèmia i sovint s’han vist saturats. El CAP calellenc ha notat un gran increment en el nombre de trucades al que no ha pogut donar resposta per no tenir suficient personal. L’atenció primària s’ha vist abocada a un canvi en la forma de treballar: han passat de les visites presencials a les consultes telefòniques.

La formació taronja també vol que l’Ajuntament reconegui la tasca dels treballadors del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), que atenen a les persones més vulnerables. Demana fer extensiva a aquest col·lectiu la gratificació dels professionals que han treballat a primera línia.

Ciutadans vol que l’Ajuntament de Calella mantingui l’augment dels recursos econòmics dirigits a atendre les necessitats dels usuaris de serveis socials, com pot ser el reforç de la teleassistència, mentre duri la pandèmia.

Entenen que cal blindar els drets laborals del personal del SAD per evitar la precarització laboral, fet que volen que l’Ajuntament coordini amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

X