112 o 061? A qui és més adient trucar en cas d’emergència

Trucar al número 112 és gratuït

  • Són dos números de telèfon del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que estan operatius les 24 hores, els 365 dies de l’any. Però quan hem de trucar a un o l’altre?

2021-02-24T11:14:39+01:0024/02/2021|

El primer que hem de tenir clar és la diferència entre urgència i emergència. Una urgència és una necessitat mèdica immediata. I una emergència és una situació que posa en risc la vida de la persona.

El 112 és el telèfon de referència en cas d’emergència en què es requereixi la intervenció immediata de bombers, policies, professionals sanitaris i qualsevol cos d’emergències. Quan algú truca a aquest número, qui rep i gestiona la demanda d’assistència més adient en cada cas, és el Centre de Coordinació d’Emergències.

Fins fa pocs dies, per trucar als Bombers de Barcelona calia marcar el 080 i per avisar a la Guàrdia Urbana, al 092. Ara, tots els cossos d’emergències estan unificats al 112.

Si voleu trucar a la Policia Local de Calella, sense requerir cap urgència, heu de marcar el 93 766 59 20.

Hem trucar al 112 davant de situacions com robatoris, accidents, agressions, incendis, o emergències mèdiques. És, a més, un número únic per tota la Unió Europea.

Abans de trucar ens hem de fer una sèrie de preguntes:

  • Hi ha perill de mort per a la víctima?
  • Si la porto a un hospital, pel camí podria empitjorar perillant la seva vida?
  • Puc causar més mal movent la persona ferida?
  • La situació aconsella la presència del SEM?

Quan truquem, hem de donar la màxima informació possible ja que, d’aquesta manera, l’operador podrà coordinar als equips necessaris el més aviat possible. Hem d’intentar mantenir la calma, parlar amb claredat i quedar-nos al telèfons fins que se’ns digui que pengem.

Sobretot hem de dir què ha passat, el lloc exacte de l’incident, quantes víctimes hi ha i en quines condicions estan.

També hem d’informar de totes les dades possibles que ajudin a l’ambulància a localitzar el lloc.

És possible que mentre esperem l’ajuda, l’operador ens doni instruccions. En aquest cas, les hem de posar en marxa. També és molt important que no moguem la víctima si no es troba en perill. I si hi ha algú més amb nosaltres, que surti a trobar l’ambulància.

061 Salut Respon

El 061 Salut Respon està més orientat a resoldre dubtes, consultes, problemes de salut que no siguin una emergència. El principal objectiu d’aquest telèfon és evitar desplaçaments i temps d’espera innecessaris i evitar d’aquesta manera, la sobrecàrrega del sistema sanitari. Ara bé, davant d’una urgència mèdica, té també la capacitat d’activar un metge al domicili o, fins i tot, una ambulància o helicòpter medicalitzat.

Trucar a aquest telèfon és gratuït ja que la Generalitat assumeix els costos de les trucades. En el cas que la vostra companyia telefònica us cobri la trucada, podeu presentar una reclamació perquè us aboni l’import. Si no us respon en el termini d’un mes o bé la resposta no us és satisfactòria, podeu presentar una reclamació a l’oficina de consum que us correspongui segons el vostre municipi

Si us voleu posar en contacte directament amb el CAP de Calella, heu de trucar al 93 766 59 50.

App 061 CatSalut Respon

El Servei Català de la Salut ha implementat una app gratuïta que està adreçada tant a ciutadans com a professionals de la salut.

Aquesta aplicació mòbil permet trucar al 061 i també accedir al xat amb línia amb els professionals sanitaris de CatSalut Respon. A més, permet localitzar i enviar dades de salut de la persona afectada i cercar els centres sanitaris més propers. 

A banda, ofereix consells de salut o permet consultar el calendari vacunal, ensenya primers auxilis i indica quines farmàcies estan de guàrdia. 

L’usuari és qui estableix el grau de privacitat, ja que pot activar o desactivar l’enviament de dades personals i/o la seva geolocalització quan ho cregui oportú i pot fer la trucada tot i tenir desactivades aquestes opcions.

061 CatSalut Respon està disponible tant en dispositius iOS com Android.

Comparteix el contingut!

Go to Top