L’Ajuntament encarrega l’auditoria sobre els serveis de neteja i recollida de residus

2021-02-25T12:10:37+01:0025/02/2021|

Després que la CUP destapés un vídeo on s’observava com de nou l’empresa Urbaser barrejava bosses d’escombraries suposadament de diverses fraccions, l’Ajuntament ha fet públic, a través de RCTV, que ha encomanat l’auditoria sobre el compliment del contracte de gestió de residus i neteja de l’empresa UTE Urbaser i Arca del Maresme. Aquesta unió temporal d’empreses presta els serveis de recollida i transport de residus, neteja viària i gestió de la deixalleria municipal. L’auditoria tindrà un cost de 10.200 euros i la realitzarà Jordi Gabarró Sust, un consultor maresmenc que realitza certificacions de qualitat i medi ambient.

L’Ajuntament de Calella no disposa de tècnic de medi ambient. El control de la gestió de les polítiques mediambientals recau directament en el regidor Albert Torrent que és el regidor delegat de l’àrea de Sostenibilitat.

L’auditoria haurà d’analitzar si l’empresa està complint el contracte que té signat amb el consistori per un període de 15 anys. La gestió del reciclatge està en entredit després que es fes pública la presumpta mala praxi amb la barreja de la brossa dels diferents contenidors de l’Hotel Las Vegas en un mateix camió. Els fets van ser enregistrats i CALELLA COMUNICACIÓ va publicar les imatges. L’Ajuntament va obrir un expedient que va resoldre a favor de l’empresa de neteja.

Calella en Comú va portar al ple una moció per auditar a Urbaser que tot els partits polítics per unanimitat van acceptar. Tres mesos després ha estat encarregada.

La Unió Temporal d’Empreses Urbaser i Arca del Maresme rep uns 2,5 milions d’euros anuals per portar a terme els serveis de neteja viària i recollida d’escombraries. En concret cobren 106,34 euros per tona de deixalla recollida i gestionada i 0,67 euros per cada metre de vial netejat. El Govern municipal ha manifestat en diverses ocasions no estar satisfet amb els serveis que presta l’empresa.

La recollida selectiva i la neteja viària es va adjudicar al gener de 2015 a aquesta empresa després que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic obligués a l’Ajuntament a suspendre el contracte a FCC. Tot venia del concurs públic convocat a principis de 2014.

Comparteix el contingut!

Go to Top