CONSULTA POPULAR

Calella Centre vol que s’obri la consulta de la platja de gossos a tota la població

De maig a octubre es prohibeix l'estada de gossos a la platja

  • Calella Centre es mostra en contra de la sectorització de la consulta sobre la platja per gossos.

2021-03-21T19:19:37+01:0021/03/2021|

L’Associació de veïns Calella Centre considera “injust i molt poc democràtic” que no puguin votar els propietaris de gossos censats a la consulta sobre la platja de gossos.

Calella Centre es mostra a favor de la celebració de la consulta en tant que “l’instrument més democràtic que té una societat avançada per decidir el seu futur” i emplaça a l’Ajuntament a que “es consulti als calellencs sobre tots els temes que tinguin una transcendència important per la ciutat”, però no entenen la forma com s’ha sectoritzat la consulta.

Plantegen que una gran part de les mascotes no estan censades i que els propietaris que “no compleixen les ordenances municipals tindran un dret que es nega a ciutadans que sí ho fan”. Per això, insten al Govern municipal i al grup promotor a “canviar les condicions de la consulta i deixar votar a tot ciutadà a partir de setze anys”.

El grup promotor va acotar la consulta a les persones majors de 16 anys i sense gossos perquè donaven per fet que els propietaris de gossos sí volien una platja per anar amb els seus peluts. De fet, la sectorització de la consulta era la forma que tenia el grup promotor que tirés endavant, ja que segons el Tribunal Constitucional no es considera constitucional que la consulta tingui un caràcter general, atès que entén que és un referèndum. De totes formes, la consulta popular no serà vinculant. Pel moment, no s’han iniciat els tràmits per realitzar-la.

Comparteix el contingut!

Go to Top