Arrenca l’edició 100 de la Volta ciclista, l’última amb sortida i arribada a Calella

  • Andreas Kron ha estat el guanyador de la primera etapa de la Volta ciclista a Catalunya amb un temps de 4 hores, 20 minuts i 15 segons.

2021-03-22T19:01:28+01:0022/03/2021|

Calella ha donat el tret de sortida a l’edició número 100 de la Volta ciclista a Catalunya. Es tracta de l’última edició amb sortida i arribada a la nostra ciutat.

El guanyador de la primera etapa de la Volta ciclista a Catalunya ha estat el danès Andreas Kron, de l’equip Lotto Soudal, amb un temps de 4 hores, 20 minuts i 15 segons, a nomès mil·lèsimes del segon classificat. És la seva primera victòria com a professional. Kron s’ha enfundat el maillot blanc-i-verd, que el distingeix com a líder de la classificació general, després de superar els seus tres companys de fuga. Els quatre primers s’han escapat a l’última pujada, el port de Collsacreu.

La primera etapa ha constat de 178,5 km i era de mitja muntanya. Era exigent i amb un perfil accidentat, el que propiciaa les escapades. El recorregut s’ha anat endurint a mida que s’entrava a les Guilleries i començava l’ascens al port de Santa Fe del Montseny, de primera categoria. Al tram final, destacava la presència del Collsacreu, a només 20 km per la línia d’arribada.

La sortida ha sigut a mitja Riera Capaspre i l’arribada, davant de la gasolinera. Enguany, pràcticament no hi ha hagut públic a causa de les restriccions sanitàries per la crisi de la COVID-19. S’ha pogut seguir en directe per Esport3, Teledeporte i Eurosport.

A causa de la Volta, s’han produït retencions a diversos punts del territori. A Calella, per exemple, la caravana era significativa un cop s’ha tornat a obrir la carretera.

Tot i que la Volta no autoritzava públic, alguns afeccionats han assistit per veure com sortien i arribaven els ciclistes. Això ha provocat que en alguns moments no es complissin les distàncies de seguretat.

Comparteix el contingut!

Go to Top