L’irlandès John Sheridan guanya el 45è Trofeu Torretes de Fotografia

  • Fotografia guanyadora del Trofeu Torretes, feta per John Sheridan
  • El Premi d’Honor del 45è Trofeu Torretes de Fotografia del Festimatge 2021 l’ha obtingut l’irlandès John Sheridan. Hi han participat 346 fotògrafs de 42 països diferents, que han presentat 3.376 fotografies.

2021-03-25T12:22:32+01:0025/03/2021|

El Trofeu Torretes de Fotografia consta de quatre apartats: fotografies monocromes de temàtica lliure, fotografies en color de temàtica lliure, fotografies en color relacionades amb el mar i fotografies en color sobre Costums i Tradicions Catalanes. El guanyador del Trofeu d’Honor és l’autor que treu la millor puntuació sumant els tres primers apartats. I enguany, aquest fotògraf ha estat John Sheridan.

Entre la resta de guardonats, destaquen el Premi a la millor col·lecció en monocrom, que ha estat per a l’espanyol Josep Recio Romaguera; el Premi a la millor col·lecció en color, atorgada al belga Luc Stalmans; el Premi a la millor col·lecció secció mar, guanyada pel romanès Marian Plaino; el Trofeu i Medalla d’Or Foto-Film Calella a fotografies sobre Costums i Tradicions Catalanes, que ha rebut el català Xavier Xaubet; i el Pin Blau, que ha estat per a l’espanyol Manu Barreiro Rodríguez.

Es podrà veure una exposició de les obres guardonades a la Fàbrica Llobet durant el Festimatge. No serà la única: hi haurà una vintena d’exposicions de diversos autors, com Jordi Borràs, Galeria Valid Foto o Alex Timmermans. La sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell acollirà l’exposició principal del festival: “El lloc decisiu”, de Pierre Radisic. Es faran visites guiades a les exposicions per tal de contemplar-les amb l’acompanyament d’un expert que doni instruccions sobre com entendre millor les fotografies.

També hi ha previstos dos tallers de fotografia: un en 3D que es farà online a càrrec d’Albert Montserrat i un de fotografia amb smartphone que impartirà Carlos Mesa pels carrers de la ciutat. Per apuntar-s’hi cal reservar cita prèvia al 646 653 502.

El lliurament de guardons es farà durant l’acte de Cloenda i Lliurament de Premis previst pel dia 2 de maig, si la situació sanitària ho permet. Durant l’acte, es podran veure també projectades totes les obres guardonades amb un dels més de 100 premis que atorga el Trofeu Torretes.

Comparteix el contingut!

Go to Top