TURISME

L’hoteleria deixa passar la Setmana Santa i s’enfoca a l’estiu

La majoria d'hotels calellencs romandran tancats per Setmana Santa

  • El Gremi d’Hostaleria del Maresme espera que la vacunació i el passaport sanitari facin remuntar la temporada.

2021-03-29T19:40:13+01:0029/03/2021|

La perspectiva de Setmana Santa és molt baixa”, confirma el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera. Era la crònica d’un fet anunciat. Ben pocs establiments turístics s’atreveixen a aixecar la persiana per Setmana Santa. A Calella, només obriran dos hotels (el Sant Jordi i el Calella Palace, l’Amaika en funció de l’ocupació), els tres càmpings (Bona Vista, Roca Grossa i El Far) i alguns apartaments i pensions (Casablanca, Casa Àustria, El Pekinaire, Comfort). No es preveuen sorpreses.

A altres destinacions turístiques de l’Alt Maresme les previsions són molt similars. A Santa Susanna tenen comptabilitzats tres hotels oberts, a Pineda no obrirà cap.

La Setmana Santa dura molt pocs dies i la majoria dels hotels no s’atreveixen a posar en marxa la maquinària per tornar-la a apagar un cop acabi. “Mantenir un hotel obert amb una ocupació molt baixa ningú ho contempla”, explica Noguera, tot i que hi ha algun hoteler més “agosarat” que vol provar d’estirar més enllà de Dilluns de Pasqua.

 El turisme internacional, del que depèn el sector de l’Alt Maresme, és pràcticament nul. Només les Illes Balears han aconseguit visitants alemanys en aquesta Setmana Santa. Catalunya, en canvi, es manté tancada. Per tant, els hostalers només poden atendre el turisme de proximitat. A aquest handicap s’hi sumen les limitacions d’horaris i aforament. El president del Gremi creu que totes aquestes restriccions fan tirar enrere als turistes a l’hora de viatjar.

 En general, el sector turístic apunta cap a finals de maig o mitjans de juny per començar la temporada. Esperen que el ritme de vacunació hagi avançat prou, que el passaport sanitari estigui consolidat i que les dades epidemiològiques estiguin estabilitzades.

Des del Gremi d’Hostaleria del Maresme consideren que un criteri unificat en el passaport de vacunació, que sigui homologat i que acrediti les garanties necessàries per viatjar pot ser una bona mesura de cara a fomentar el turisme.

 L’any 2020 es van fer moltes promocions per atraure el turisme autonòmic. Tot indica que, enguany, també es faran. “Quan la demanda baixa, l’oferta ha d’anar en consonància. S’han de plantejar possibles ofertes, possibles promocions per recuperar el client, el mercat, per ser competitiu i tenir aquest target comercial que fa que puguis tirar endavant l’activitat. És la llei del mercat”, exposa Noguera.

 Tot i així, el president del Gremi considera que l’Alt Maresme és una destinació consolidada com a turisme de sol i platja. A més, “s’han anat desenvolupant altres imatges durant els últims anys: turisme esportiu, turisme cultural, amb una sèrie d’esdeveniments que hi ha a la comarca que és un reforç del posicionament turístic”. Apunta a actes esportius com l’Ironman o la Volta i culturals com l’Screaming Festival com a reclams turístics.

Comparteix el contingut!

Go to Top