BLANES

El Concurs de Focs Artificials de Blanes es torna a posposar per l’any que ve

  • Havia de ser l’edició número 50 de l’espectacle pirotècnic de Blanes però no es va fer l’any passat i tampoc es farà enguany. L’Ajuntament blanenc també ha decidit replantejar el model i buscar inversors privats per finançar l’espectacle.

2021-04-03T11:52:02+01:00 03/04/2021|

L’Ajuntament de Blanes ha fet saber en una nota de premsa que la situació de la pandèmia no permetrà celebrar l’edició 50 del conegut Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Trofeu Vila de Blanes. L’espectacle s’hagués portat a terme coincidint amb la Festa Major de Santa Anna a finals de juliol.

L’any passat es va anunciar a dos mesos per a celebració quan ja es veia que la situació epidèmica no permetria la realització dels focs amb prou mesures de seguretat. Enguany s’ha adelantat aquesta decisió quatre mesos abans.

En el concurs hi participaven diverses empreses punteres en realització d’espectacles pirotècnics d’arreu de l’Estat i també internacionals. El concurs portava fins a Blanes un milió de persones. Calella també se’n beneficia de forma indirecta, ja que forces turistes que fan nit a Calella també es desplaçaven a la capital de la Costa Brava Sud a veure els focs que es fan a menys de 25 minuts de casa nostra.

El consistori de Blanes ha decidit ajornar fins al 2022 l’edició 50 de l’espectacle pirotècnic i, al mateix temps, anunciar un canvi en l’organització i en el finançament. La comissió organitzadora creu que cal replantejar la manera com es financia l’espectacle per atraure inversió privada tenint en compte el ressò internacional que té. D’aquesta manera, s’ho prenen com una oportunitat per intentar plantejar un canvi de paradigma del concurs.

Fires de Calella amb test d’antígens

L’àrea de fires de l’Ajuntament de Calella s’ha adherit al manifest Back to Events, la iniciativa impulsada per Comerç de Barcelona i l’empresa de subministrament de material per espectacles, Saez Decom. Es tracta de reactivar el sector dels esdeveniments presencials de forma segura amb la realització de tests d’antígens com es va fer al concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi fa uns dies. Aquesta iniciativa compta amb l’assessorament de l’epidemiòleg Oriol Mitjà i amb el vist-i-plau del Departament de Salut de la Generalitat.

Pensant en l’evolució de pandèmia i en el canvi de model organitzatiu que l’Ajuntament de Blanes vol impulsar en el concurs de focs artificials, queda a l’aire la realització de com serà la Fira de Calella i l’Alt Maresme que se celebra a la nostra ciutat a finals de setembre coincidint amb la Festa Major. El Govern vol poder realitzar la fira el més tradicional possible, fins i tot amb l’envelat si pot ser, així ho va anunciar l’alcaldessa de Calella a la presentació de la Temporada Lírica i ho va recollir RCTV. Malgrat tot, alguns partits polítics en el sí del debat d’aprovació dels pressupostos del consistori ja apuntaven a la necessitat de fer evolucionar el model de fires que té un cost de més de 250.000 euros a les arques municipals.

X