CONSULTA POPULAR

Els promotors de la consulta sobre la platja de gossos recullen les signatures per realitzar-la

 • Alguns propietaris de gossos van decidir anar amb les seves mascotes a recollir deixalles de la platja
 • Una vintena de comerços de Calella recullen signatures per tirar endavant la consulta sobre la platja de gossos. Se’n necessiten 1.560 i tenen dos mesos per aconseguir-les.

2021-04-04T11:29:16+01:00 04/04/2021|

Pas endavant en la consulta de la platja de gossos. S’estan recollint signatures entre la ciutadania per tal que la consulta pugui prosperar. Per tant, ara està en mans dels calellencs -i del poder de convocatòria dels promotors i dels partits que s’hi han implicat- que es pugui realitzar. Es necessiten 1.560 signatures, que és el 10% de les persones cridades a participar.

Es pot signar a diversos establiments d’arreu de la ciutat:

 • La Cassola (Carrer Església, 329)
 • El Faristol (Carrer Bruguera, 78)
 • Botiga Bahía (Carrer Bisbe Sivilla, 6)
 • Centre Avalon (Carrer Cervantes, 11)
 • Bebealia (Carrer Sant Josep, 46)
 • Núria Puigvert Perruqueria (Carrer Sant Antoni, 10)
 • Wocka’s Cafè Bar (Carrer Sant Antoni, 11)
 • Quatre potes (Carrer Sant Antoni, 33)
 • Tractaments – estètica Marta Boada (Carrer Barcelona, 33)
 • Adunna Tours (Carrer Sant Joan, 54)
 • La tasca de la vasca (Carrer Anselm Clavé, 59)
 • Bali Style (Carrer Església, 358)
 • Saó (Carrer Sant Joan, 35)
 • Clínica Veterinària Calella (Rierany dels Frares, 25)
 • Capriccio Freddo (Carrer Bisbe Sivilla, 10)
 • La Biobotiga (Carrer Església, 141)
 • Edu copisteria (Carrer Sant Pere, 74)
 • Peluts (Carrer Barcelona, 14)
 • La Morra, centre social de la CUP Calella (Carrer Sant Josep, 7)

Els promotors tenen 60 dies per aconseguir totes les signatures.

La pregunta

“Estaria d’acord en modificar l’Ordenança Municipal de Convivència i Via Pública, en el seu art. 60.6, on prohibeix la circulació i estada d’animals domèstics a les platges, de maig a octubre, i així poder habilitar un espai a la platja per a gossos per tot l’any?”

Aquesta és la pregunta que es farà a la consulta popular sobre la platja de gossos si s’aconsegueixen les signatures necessàries per portar-la a terme. Podran votar les persones empadronades a Calella majors de 16 anys que no tinguin censat un gos al registre del cens d’animals de companyia de Calella, també els residents a l’estranger, les persones d’estats membres de la Unió Europea que acreditin un any de residència a Calella i les persones de tercers estats inscrites en el Registre de població de Catalunya i amb residència legal a Calella durant un període continuat de tres anys.

Un web amb FAQS

Els promotors han posat en marxa una pàgina web amb la informació sobre la consulta: les signatures que han de recollir, qui pot votar, una cronologia de les mocions que han estat presentades al ple per aconseguir la platja per gossos i un FAQS (preguntes freqüents).

Responen preguntes com qui és el grup promotor, per què les persones que tenen gos censat no poden votar o què es fa amb les signatures recollides. Encara no se sap el cost que tindrà aquesta consulta per les arques municipals ni quin dia es farà. Un grup vinculat a Ciutadans tenen previst presentar una nova consulta, en aquest cas per decidir si es posa la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament. Per tal d’estalviar costos, el més previsible és que les dues consultes es realitzin en el mateix moment.

Alguns partits també s’hi involucren

Contra tot pronòstic, la consulta va tirar endavant amb el vot favorable de tots els partits del plenari. Tot i així, no tots tenen la mateixa voluntat que la consulta es faci. Els grups municipals més implicats són la CUP -el grup promotor està format per tres persones vinculades al partit anticapitalista- i Calella en Comú. ERC, malgrat haver votat sempre a favor, no hi col·labora.

D’altra banda, els partits que formen el Govern municipal, Junts per Calella i el PSC, sempre s’han mostrat contraris a habilitar una platja per gossos. Ciutadans, tot i portar-ho al seu programa, vol que es faci un estudi per plantejar la millor forma de tirar-la endavant.

X