LA BRUNA

Els veïns de La Bruna temen que el conflicte s’estengui a altres edificis buits

  • La Bruna està situada al carrer Diputació número 30, tot i que els problemes de convivència afecta als carrers colindants
  • Veïns dels voltants de La Bruna i l’Associació de Veïns Calella Centre han mantingut avui una reunió per acordar actuacions per solucionar el conflicte de convivència.

2021-04-08T18:49:00+01:00 08/04/2021|

El problema no és només a La Bruna, és a diversos municipis del Maresme. Aquesta és la conclusió a la que han arribat els veïns de l’edifici ocupat i l’Associació de Veïns Calella Centre. Entenen que únicament desnonar La Bruna no acabaria amb la delinqüència, sinó que traslladaria el problema a un altre lloc, ja sigui dins mateix de Calella o a un altre municipi proper. Per això, volen involucrar altres pobles del Maresme on també hi hagi conflictes similars per actuar de forma conjunta. Demanaran una reunió amb l’alcaldessa, Montserrat Candini, per traslladar-li de nou el seu malestar i instar-la a que fomenti una estratègia comuna amb altres municipis de la comarca que també tenen problemes similars.

És una de les actuacions que han acordat aquesta tarda de dijous en la reunió que han mantingut per buscar solucions davant els conflictes de convivència amb alguns dels residents de l’antic centre social. També presentaran una instància on demanen saber totes les actuacions que ha fet l’Ajuntament de Calella en relació a La Bruna i exposaran la seva situació al Síndic de Greuges de Catalunya. Els veïns també es posaran en contacte amb la companyia de la llum per demanar que deixin de subministrar-la a la zona, ja que tenen la llum punxada de la xarxa de distribució.

A la reunió també ha assistit un expert en seguretat que els ha assessorat en relació a casos d’ocupacions i conflictes de convivència.

Les persones que viuen més a prop expliquen que no se senten segurs i que han modificat rutines diàries com, per exemple, no passar pel davant de l’edifici ocupat, especialment de nit. Afirmen haver vist com feien fogueres a l’interior de l’immoble, un fet perillós. Alguns veïns també han estat testimonis d’assalts al carrer per part de residents conflictius, fins i tot han hagut de prestar declaració en algun judici. A diari han d’avisar a la policia per algun incident. De fet, la presència policial, tant per part de la Policia Local com dels Mossos d’Esquadra, s’ha intensificat.

Els Mossos d’Esquadra es van emportar ahir a dues persones a comissaria per identificar-les en relació a la baralla que s’havia produït el dia anterior, que es va saldar amb una persona traslladada a l’Hospital amb ferides lleus. Les dues persones han estat posades en llibertat, però passaran a disposició judicial en qualitat d’investigades, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra. Ahir a la nit, la policia va haver de tornar per aldarulls passades les 22h de la nit, quan entra en vigor el toc de queda.

Creuen que en aquests moments hi viuen una cinquantena de persones. Pel que han pogut copsar, és un lloc de pas per gent vulnerable, però que acaben marxant degut als residents problemàtics.

X