IRONMAN

L’Ironman se celebrarà a Calella tres anys més

Sortida de l'Ironman, amb la prova de natació

  • Fins l’any 2023, Calella serà la seu de la triatló Ironman. Ahir es va fer oficial amb la signatura del conveni per tres anys més.

2021-04-08T10:19:30+01:0008/04/2021|

Enguany, les dues proves –Ironman Barcelona i Ironman 70.3 Barcelona, és a dir, la mitja- se celebraran el mateix dia, el 3 d’octubre. Així serà fins el 2023, quan finalitzarà el conveni entre organització i Ajuntament.

Malgrat se celebrin alhora, els corredors de la prova llarga no coincidiran amb els de la mitja a l’hora de canviar d’escenari i modalitat, segons ha explicat l’empresa promotora. La coincidència de les dues farà que 6.500 atletes de 85 nacionalitats diferents participin en les triatlons. Les dues tenen penjat el cartell de “sold out” des de finals de l’any passat. Moltes de les places ja estaven reservades pels atletes que s’havien inscrit per les proves del 2020 que no es van poder fer per la crisi sanitària.

L’últim Ironman que es va celebrar va ser l’any 2019. L’Ajuntament calcula que l’impacte econòmic que les dues proves van generar a Calella, la del maig i la de l’octubre del 2019, va ser de 20 milions d’euros.

En canvi, segons un Treball Final de Màster de dues alumnes del TecnoCampus, en el qual feien una comparativa entre l’impacte econòmic que deixaven l’Ironman i la Marató de Barcelona a les seves respectives zones, concloïen que Ironman generava un impacte de 15,9 milions d’euros, desglossats en 10,5 milions directes i 5,4 indirectes, mentre que la Marató representava 37,1 milions d’euros.

El consistori destaca que els atletes van portar una mitjana de 2 i 3 acompanyants, el que va fer créixer el sector hoteler, la restauració i el comerç.

Calella ha acollit l’Ironman des del 2014. És un dels dos esdeveniments esportius més importants que se celebren a la ciutat, juntament amb La Volta. A partir d’ara, serà l’únic, ja que Calella no tornarà a ser la primera etapa de La Volta.

Comparteix el contingut!

Go to Top