L’oportunitat que no podem perdre

2021-04-10T18:47:02+01:0010/04/2021|

Un dels majors honors dels quals ha gaudit Calella és el de poder acollir dos esdeveniments esportius com la Volta a Catalunya o l’Ironman. Però es veu que no tots els partits polítics hi estan d’acord. Per molt que costi creure-ho, partits com Esquerra, Calella en Comú o la CUP celebren que la Volta no torni a Calella i lamenten que l’Ironman hagi renovat per tres anys més. Argumenten que aquests esdeveniments no suposen prou benefici, però la realitat és molt diferent.

Segur que tots nosaltres coneixem a molts cambrers o treballadors del sector hoteler que porten des d’octubre del 2019 sense cotitzar. És cert que el principal motiu d’aquesta aturada ha estat la pandèmia de la COVID-19, però fins i tot en temps de pre-pandèmia, l’habitual per aquest col·lectiu molt important a Calella era plegar a finals d’octubre (quan acabava la temporada) per no tornar a treballar fins a finals d’abril. Però gràcies a la Volta Catalunya, durant molts anys han pogut treballar durant quasi una setmana al març, i ingressar pràcticament 300€ extraordinaris i, aquest any, molts d’ells han pogut cotitzar per primer cop des de fa un any i mig. Precisament per aquest benefici, estic segur de què la gran majoria d’aquest col·lectiu està infinitament agraït per poder treballar gràcies a la Volta a Catalunya.

Però perquè als treballadors els hi vagi bé, als hotelers també els hi ha d’anar bé, i sempre ha estat complicat mantenir els hotels oberts més enllà dels mesos de temporada alta. Però els esdeveniments anuals de l’Ironman els hi han permès a molts hotelers aguantar oberts i, fins i tot penjar el cartell de “complerts”, en uns mesos de l’any en els que, d’altra manera (i sense l’Ironman) hagués estat impossible. També estic segur que tots aquests hotelers estan infinitament agraïts de poder omplir els seus hotels i allargar la temporada gràcies a l’Ironman i a la Volta Catalunya.

I, a més a més de generar beneficis directes per a molts calellencs i calellenques, la Volta a Catalunya i l’Ironman també beneficien enormement a tota Calella en el seu conjunt. No només suposen una revitalització i dinamització de la imatge i reputació de Calella en l’àmbit internacional -l’etapa “Calella-Calella” de la Volta s’ha retransmès a més de 190 països i ha permès que vinguin a Calella celebritats esportives com Peter Sagan o Alejandro Valverde-, sinó que també suposen una generació de pràcticament 20 milions d’euros gràcies a les pernoctacions i a les consumicions en bars i restaurants calellencs per part de més de 6.500 atletes de l’Ironman i les seves famílies i amics.

Per tot això, és trist veure com hi ha partits polítics que neguin aquests beneficis i que fomentin que aquests esdeveniments esportius no tornin a Calella. És aquí on realment es mostra qui defensa realment els interessos de Calella i els calellencs, i l’únic partit polític de l’oposició que defensa fermament la celebració de la Volta a Catalunya i l’Ironman a Calella és Ciutadans, agradi o no; i aquesta és una defensa que celebro, ja que aquests esdeveniments són una oportunitat que no podem perdre.

Comparteix el contingut!

Go to Top