PLATJA

L’Ajuntament prohibeix la pesca esportiva a la platja de les Roques per protegir el corb marí

2021-04-11T09:54:12+01:0011/04/2021|

L’Ajuntament ha prohibit la pesca esportiva a la Roca Grossa per protegir la fauna que hi viu, especialment el corb marí emplomallat, una espècie que corre el risc de desaparèixer. La prohibició també s’aplica a la totalitat de la Platja de les Roques, que va de la platja de Garbí fins al límit amb Sant Pol de Mar.

El consistori ha estat assessorat per l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera i per l’ornitòleg i biòleg Carles Tobella per tal d’imposar aquesta mesura.

Una colònia de més de 200 corbs marins viuen a la Roca Grossa. Durant l’estiu, és habitual veure’ls a les roques, ja que busquen zones rocoses arran de mar.

Són ocells marins sedentaris, de plomatge negre o molt fosc. Són pescadors: se submergeixen a l’aigua i neden una estona sota la superfície. Una de les principals amenaces d’aquesta espècie és la pesca, ja que molts ocells s’han empassat els hams.

Grups de biòlegs han fet rutes a la Roca Grossa per mostrar el lloc on dorm una de les colònies més grans de la Mediterrània.

L’Ajuntament ha senyalitzat la zona amb cartells que anuncien la prohibició de la pesca esportiva.

Comparteix el contingut!

Go to Top