Cinema recuperat

2021-04-16T11:38:37+01:00 16/04/2021|

En plenes setmanes d’activitats del Festimatge, que organitza Foto-Film Calella, m’agrada recordar les diverses experiències dels anys nostàlgics del “cinema amateur”…

A vegades pensem que “cinema recuperat” només és aquell dels inicis de les imatges en moviment o el de les primeres pel·lícules històriques, quan en realitat “recuperar” també vol dir, senzillament, retrobar uns films que estaven perduts o oblidats… Ho comento perquè fa uns dies hem “recuperat” unes pel·lícules (8mm) dels anys 60’s que personalment recordava perquè les havíem filmat conjuntament amb el meu amic Jaume… Les hem “trobat” gràcies a la col·laboració familiar… Ara toca tractar-les acuradament, treure la pols, refer els “empalmes”, projectar-les i gravar-les en vídeo (un mètode casolà de reproducció) o bé passar-les a un professional perquè les escanegi i digitalitzi per després, si cal, fer una nova edició, afegir-hi música i comentaris i arxivar-les, i així poder-les gaudir quan ens agafi aquella eufòria malaltissa de recordar temps passats…

Ha estat una sensació intensa poder tornar a la llum aquella Trobada Comarcal de Joventut que va tenir lloc a Blanes l’any 1966; i també una de les moltes travesses del Montnegre (1966) Calella, Hortsavinyà, Sant Martí del Montnegre, Breda i després amb tren per tornar a Calella, i alguna altra imatge més familiar… Un món apassionant aquest de la “recuperació” d’imatges… Això també passa quan remenes aquella vella capsa de sabates plena de fotografies antigues… Proveu-ho… És una sensació extraordinària…

Colo, març-2019

X