Aquest Sant Jordi, regala llibres i bàsquet

2021-04-22T18:54:35+01:00 22/04/2021|

Demà Catalunya celebra el dia del llibre i la rosa. És per això que us porto la recomanació d’alguns llibres que giren entorn el bàsquet per regalar aquest Sant Jordi, juntament amb la rosa.

1- Mentalidad Mamba, los secretos de mi éxito, de Kobe Bryant (Alienta Editorial)

Kobe Bryant és un dels esportistes més destacats i cèlebres de tots els temps. En el transcurs dels seus 20 anys de carrera, ha guanyat 5 anells de l’NBA, 2 medalles d’or olímpiques, 18 All-Star i 4 premis MVP All-Star, entre molts d’altres triomfs, fins al 2016, quan es va retirar professionalment.

“Quan sento a la gent dir que s’han sentit inspirats per la “Mentalitat Mamba”, penso que tota la meva feina, tot el meu esforç i tota la suor, han valgut la pena. Per això he escrit aquest llibre. Totes les pàgines contenen ensenyances, no només sobre el bàsquet, sinó també sobre la mentalitat “Mamba”. És a dir, sobre la vida.”

Aquest llibre et descobrirà a un dels jugadors de bàsquet més intel·ligents, analítics i creatius dels nostres temps.

2- Bàsquet, scrabble i tu, de Sílvia Soler i Guasch (Estrella Polar)

Aquesta és una novel·la realista i divertida sobre el dia a dia d’un adolescent.

En el llibre que tens a les mans no trobaràs grans aventures, ni tragèdies, ni tan sols hi surt cap vampir. Hi trobaràs professores malhumorades, taquilles que costen d’obrir, amics d’infància i d’altres de més recents, entrepans mal descongelats, ties bones que no sabrien situar Catalunya en una mapamundi, entrenadors de bàsquet sonats, setmanes d’exàmens interminables… En fi, el simple dia a dia d’un adolescent -jo-, que segur que és similar al teu. Perquè en el fons tots els instituts s’assemblen, a tot arreu hi ha noies estranyes i, sobretot, totes les mares són igual de pesades.”

3- Dream Team, el equipo que cambió la historia, de Manuel Moreno i Jordi Robirosa (Editorial DQ)

Tot aficionat i amant del bàsquet ha sentit a parlar del Dream Team dels Estats Units.

“Ha passat un quart de segle i el Dream Team encara es manté en el record, no només dels aficionats del bàsquet, sinó de l’esport en general. Els Jocs Olímpics de Barcelona són encara, per molts, els millors de la història, i la selecció dels Estats Units de bàsquet va ser, sense dubte, el seu màxim exponent. Aquest llibre ofereix una visió diferent de com es va confeccionar i desenvolupar aquell equip absolutament irrepetible. De la mà de dos periodistes que van viure el fenomen de prop i que van conèixer de primera mà moltes de les seves vicissituds, expliquem la història tal i com va ser, des de Baarcelona i no des dels Estats Units, com ha passat fins ara.” 

4- Once anillos, de Phil Jackson (Roca Editorial)

Les memòries de l’entrenador més aclamat de la història del bàsquet, amb el pròleg d’Antoni Daimiel. Durant la seva exitosa carrera com a entrenador dels Chicago Bulls i Los Angeles Lakers, Phil Jackson va conquerir més campionats que cap altre entrenador a la història professional de l’esport. Jakcson va ser ràpidament batejat com el “Mestre Zen” pels periodistes esportius, però aquest sobrenom l’únic que va fer va ser redundar en una veritat absoluta: la d’un entrenador que inspirava però no provocava, que liderava a través de despertar reptes contínuament en tots i cadascú dels seus jugadors per erradicar a cada un d’ells els seus egos, pors i ràbies.

“Aquesta és la història d’un jove predicador de Dakota del Nord que va créixer per convertir-se en un dels grans líders de la nostra època. En la seva busca personal de reinvenció constant, Jackson va explorar molts camins, des de la psicologia humana fins a la meditació zen practicada per nadius americans. En aquest procés va desenvolupar un apropament cap al lideratge basat en la llibertat, l’autenticitat i en la necessitat de creure en el treball en equip per damunt de totes les coses.”

5- Michael Jordan: el rei del joc, de Maximo Jose Tobias (JC Clementine)

Si a l’inici d’aquest recull de recomanacions parlàvem de Kobe Bryant, no podem deixar de parlar de Michael Jordan. En aquesta meticulosa biografia parla àmpliament de la seva vida esportiva, però també de les dues retirades, de la mort del seu pare, dels seus problemes sentimentals i de la seva addicció al joc.

“És el gran mite del bàsquet. El jugador més mediàtic i el que millor ha sabut vendre la seva imatge al llarg de la història. La seva vida, però, està repleta d’esforços sobrehumans: una lluita ferotge, un gran instint de superació i reptes consants que es vencen a diari.”

6- El sueño de mi desvelo, d’Antoni Daimiel (Córner)

L’analista tècnic de les retransmissions de l’NBA a Movistar+, Antoni Daimiel, porta a través d’aquest llibre, anècdotes i testimonis. Daimiel ha estat un testimoni de luxe dels últims quinze anys de l’NBA a Espanya. I és que juntament al recordat Andrés Montes, Antoni Daimiel va canviar la rutina i va buscar refugi en la matinada per administrar l’apropament progressiu de la millor lliga de bàsquet del món i dels seus protagonistes, les retransmissions en directe i l’èxode de jugadors espanyols a la competició nord-americana.

“Un procés cronològic de com l’NBA, s’ha convertit en una competició amb un paper protagonista de diversos jugadors espanyols, seguida amb un extraordinari interès per una àmplia comunitat d’aficionats que no para de créixer des de la contundent irrupció de Pau Gasol, i la seva dècada prodigiosa, fins al recent impacte mediàtic de Ricky Rubio.

7- Bajo el aro, de Pau Gasol (Connecta)

Aquest llibre de Pau Gasol inspira a través de l’exemple i la reflexió. Gasol comparteix amb els lectors els valors que l’han dut al més alt de la seva carrera esportiva i la seva trajectòria personal. En aquest text, molt personal, Gasol aborda com el talent, l’esforç, l’equilibri o la necessitat de reinvenció permanent poden aplicar-se tant al lideratge esportiu o empresarial com al nostre dia a dia.

“No hi ha rés més bonic que poder desenvolupar el nostre talent i fer-ho amb passió. Al fil de la seva experiència al llarg d’una espectacular carrera esportiva, en la que ha obtingut títols però també ha perdut finals, ha conegut victòries i derrotes sobre la botzina, ha viscut moment amb una forma excepcional i també la frustració de les lesions, Pau Gasol comparteix “Bajo el aro” els principis i valors que l’han convertit en un model a seguir.”

8- LeBron James: la sonrisa del jugón, de Juan Carlos Rentero (JC Clementine)

LeBron James. “King” James. Un jugador que no deixa indiferent a ningú.

“Odiat i venerat a la vegada, admirat i menyspreat, la figurat impecable d’aquest jugador emergeix lluent com el que és: el jugador més gran del bàsquet actual. Dos anells de l’NBA, presència constant a l’All-Star Game i diversos MVP avalen la seva carrera. Efervescent i contingut, sempre ha estat un líder incontestable, tot i que al principi li retreien la seva falta de caràcter en els moments calents d’un partit.”

X