La Generalitat recaptarà un nou impost a les emissions de CO2 als vehicles

El nou impost gravarà les emissions de diòxid de carboni dels vehicles

  • El nou tribut es començarà a cobrar el 15 de setembre i estan afectats determinats cotxes, furgonetes i motos.

2021-04-26T09:34:26+01:0026/04/2021|

Nou impost a la vista. La Generalitat ha creat un nou tribut a les emissions de diòxid de carboni (CO2) de certs vehicles, com són els cotxes de fins a 9 places, les furgonetes de fins a 3,5 tones i les motos. Si el valor de les emissions del vehicle supera els 120 grams, tocarà pagar. El mínim són 55 cèntims, tot i que la Generalitat calcula que, en la majoria dels casos, el preu serà d’entre 6 i 60 euros.

En el cas dels vehicles comercials lleugers, com les furgonetes, el llindar és als 160 grams i el mínim són 30 cèntims. Els vehicles dièsel són els més contaminants, seguits dels de gasolina.

L’any que ve, el límit baixarà fins als 95 grams per quilòmetre i el mínim seran 70 cèntims. Per les furgonetes es rebaixarà als 140 grams també amb un mínim de 70 cèntims. És a dir, l’impost augmentarà per tots els vehicles afectats.

Quedaran lliures de tributació els vehicles 100% elèctrics, els ciclomotors, els camions de més de 3,5 tones, els autocars i els vehicles per transportar més de 9 persones.

La Generalitat vol incentivar la compra de vehicles no contaminants amb la imposició d’aquest nou impost, que ja es paga a altres països europeus

Et tocarà pagar? Ho sabras l’1 de maig

Aquest dissabte, 1 de maig, la Generalitat publicarà un padró provisional perquè els ciutadans sàpiguen si el seu vehicle està afectat o no. Les emissions de CO2 de cada vehicle es poden trobar a la fitxa tècnica o fent una cerca del model per internet. L’impost ja s’havia d’aplicar l’any passat, però es va decidir ajornar-lo.

L’1 de maig es publicarà el padró provisional i es podran presentar al·legacions fins el 4 de juny. El padró definitiu es farà públic l’1 de setembre i el 15 de setembre començarà el període de pagament.

Per saber la quantitat que caldrà pagar, l’Agència Tributària de Catalunya ha desenvolupat un simulador que es pot trobar a la seva pàgina web.

La recaptació obtinguda amb aquest nou impost, que es preveu que sigui d’uns 150 milions d’euros, es dedicarà a nodrir el Fons climàtic i el Fons de patrimoni natural.

Comparteix el contingut!

Go to Top