Engeguen una petició a la plataforma Change.org per aturar la construcció de l’Aldi

  • Demanen frenar la construcció del supermercat i deixar al descobert les restes romanes. A Twitter s’ha fet viral la publicació d’un usuari que troba una “barbaritat” construir un supermercat sobre el jaciment. Escolars de Calella aprofiten la troballa per fer una classe d’història en viu.

2021-04-27T18:21:53+01:0027/04/2021|

Deixeu les restes romanes al descobert per facilitar que torni a ser la ciutat que era abans!!! No a la construcció del supermercat!!!” Aquestes són les demandes de la petició que una usuària ha engegat a la plataforma Change.org.

Aquesta pàgina web és coneguda per realitzar peticions que els ciutadans poden signar per mostrar el seu posicionament a favor o en contra i intentar tirar endavant o aturar alguna acció. En aquest cas, demanen que no es construeixi el supermercat Aldi i que es deixi al descobert el jaciment arqueològic del Mujal per tal de fomentar la “llibertat cultural” i “recolzar l’economia local”.

La petició, dirigida a l’alcaldia de Calella, s’ha creat fa dos dies.

Eva Garcia Guarro, la usuària que ha posat en marxa la petició a Change.org, exposa el següent: “Salvem Calella poble de turisme afectat per la pandèmia en el seu comerç local!! Deixeu les restes romanes al descobert per facilitar que torni a ser la ciutat que era abans!!! No a la construcció del supermercat!!! No a la especulació immobiliària!! Per la llibertat cultural i recolzament a l’economia local.”

Aquesta demanda arriba just després que es viralitzés una piulada de l’usuari @yungrovello, on denunciava que les runes romanes no es convertiran en un museu sinó que s’hi construirà un supermercat, fet que qualifica de “barbaritat”. El tuit acumula més de 5 mil “m’agrada” i 4.700 comparticions, a més de 130 comentaris.

Visites escolars

Els alumnes de 4t de l’escola La Minerva han fet una excursió a les restes romanes per tal de conèixer una mica més la història de Calella. Dues de les arqueòlogues que participen en els treballs d’excavació han explicat als alumnes la feina que fan, l’origen del jaciment i com era la vida a aquesta vila romana de més de dos mil anys d’antiguitat.

Una classe d’història en viu en la que segur que els escolars han après més que a través dels llibres de text.

Comparteix el contingut!

Go to Top