Perill amb la barana de les escales d’accés al Parc Dalmau

2021-04-29T10:31:52+01:00 29/04/2021|

Ens centrem en la barana de les escales que donen accés al Parc Dalmau des de l’Avinguda del Parc, una seguidora ens fa veure que no està adequada a la normativa: “Són escalables. A més, l’alçada de les escales és considerable (de 4 a 5 metres) i és un espai utilitzat principalment per nens”.

El punt més alt de la barana està a 80cm quan, per normativa, ha d’estar per damunt dels 85 cm per evitar trabucar-se. En general, es recomana que una barana de protecció (no una barana estètica) sigui més alta que el nivell del centre de gravetat de les persones que ha de protegir (més o menys a l’altura del melic).

A més a més, atenent a la forma de la barana, una persona s’hi podria enfilar i caure, tant pel damunt com pel mig cap a una alçada que pot arribar a ser de més de 4 metres. Per adequar la barana a la normativa, caldria col·locar elements que no permetin el pas d’un nen per la part inferior o canviar la barana sencera per posar-ne una adequada a la normativa a l’espai.

X