Fotografia i comunicació

2021-04-30T15:13:18+01:00 30/04/2021|

Perquè l’espectador la pugui entendre i llegir, la FOTOGRAFIA, com a mitjà d’expressió, ha de parlar, ha de comunicar… Als que ens agrada explorar, utilitzar i potenciar la imatge per expressar-nos i donar llum creativa als nostres pensaments, sentiments i emocions, hem d’anar investigant i fent provatures fins a trobar algun dels camins que ens apropi a un resultat final prou acceptable i aquest trajecte la majoria de vegades és molt difícil… Hi ha altres tipus de fotògrafs que trien el camí més senzill i solament volen, o saben, utilitzar una part d’aquest important mitjà de comunicació, que no s’esforcen perquè les seves imatges parlin i que tampoc intenten comunicar res a la gent que les observa, limitant-se a oferir fotografies atractives i tècnicament perfectes, però orfes de l’esperit enriquidor i comunicatiu imprescindible per contactar amb l’espectador… Evidentment, tothom és lliure de fer la fotografia que vulgui, aquella que li aporti més satisfacció, però ens cal saber que mentre unes obres mantindran el segell identificatiu del seu autor, les altres es confondran en el grup anònim de la majoria d’aficionats…

Estic convençut que, si volem aportar alguna cosa nova i personal a la fotografia, hem de sortir de la vulgaritat encara que el nostre atreviment de renovació ens condueixi per un camí moltes vegades invisible, llarg, complicat i difícil…

Colo, març-2019

X