ZONA VERDA

La zona verda es posarà en marxa a finals d’aquest mes de maig

  • Amb veus a favor i en contra, la zona verda ja té una data d’inici. S’ha aprovat la seva incorporació a l’Ordenança Municipal de Circulació i les tarifes que la regularan, que són les mateixes que per la zona blava, a diferència de pels residents, que serà gratuït.

2021-05-01T18:33:16+01:00 01/05/2021|

Queda menys d’un mes perquè entri en funcionament la zona verda en el que serà una prova pilot que durarà uns mesos. A mitjans de maig es pintaran les línies que delimitaran quines són les places d’estacionament que es converteixen en verdes i abans que acabi el mes de maig ja es podrà utilitzar. Aquesta és la previsió amb la que treballa Gestvia a dia d’avui. Ja fa temps que s’han començat a col·locar les bases per instal·lar noves màquines per treure tiquets als carrers on anirà la zona verda.

El darrer ple municipal va aprovar la modificació de l’Ordenança Municipal de Circulació en l’article 23, que és el que regula les zones amb control d’horari limitat, per tal d’incorporar la zona verda. Fins ara, només hi constaven les zones blaves.

La zona verda hauria d’haver començat a l’estiu de l’any passat, però a causa de la pandèmia i de la disminució d’ingressos provocada pels dos mesos que van eliminar la zona blava, van decidir ajornar-la fins aquest any.

La zona verda té tan detractors com gent a favor. La ciutadania la reclamava per considerar massa alt el preu de la zona blava, fins i tot algun veí va presentar una proposta als Pressupostos Participatius en aquest sentit.

En canvi, la oposició no considera que la zona verda afavoreixi la rotació de vehicles a Calella i demanen que es posi en marxa només a la perifèria. El Govern municipal, format pel PDeCAT i el PSC, mai ha parlat de zona verda, però Ciutadans, que ha donat suport a temes transcendentals de la legislatura com el pressupost, la portava al seu programa electoral i finalment l’ha aconseguit. Des de la vicepresidència de Gestvia i amb la carta del favor pendent per part del Govern, no li ha estat difícil.

Entre les persones que no veuen amb bons ulls la implantació de la zona verda també hi hauria el gerent de Gestvia, ja que segons el portaveu d’ERC, no la veu necessària.

Aquests són els carrers en els quals s’implantarà la zona verda.

Tarifes

El ple també va aprovar les tarifes de la zona verda, que són les mateixes que la zona blava. Cal abonar, com a mínim, 0,20 euros per 30 minuts. Representa un preu de 2 cèntims per minut. La novetat és que pels residents és gratuïta, tot i que hauran de treure un tiquet al dia. L’objectiu és afavorir la rotació de vehicles.

L’Ordenança Municipal de Circulació marca que l’estacionament tant en zones blaves com verdes és d’un màxim de 4 hores seguides. Un cop transcorregut aquest temps, hauria de ser retirat pel seu propietari. Això no es compleix, ja que molts cotxes passen dies sencers seguits aparcats al mateix lloc. Els veïns es queixen, fins i tot, de vehicles abandonats que ocupen places d’aparcament, tot i que la majoria se situen a zones blanques on no passen agents de Gestvia a controlar el tiquet.

Si el conductor no ha posat tiquet i rep una multa, la podrà anul·lar per un preu de 10 euros. Si ha excedit el temps aparcat, la pot anul·lar per 5 euros.

Per aquest 2021, també es preveu que l’aparcament de les Palmeres passi a ser de Llarga Estada, amb diferents tarifes segons si és estiu (3 euros) o hivern (1 euro com La Muntanyeta).

Un altre canvi serà al Passeig de les Roques, on es vol mantenir la zona blava només per la temporada d’estiu però modificant la tarifa per fer-lo de Llarga Estada (3 euros).

X