GASTRONOMIA

La primavera té gust de maduixa al Maresme

  • La UMAC són els productors de maduixes a Calella
  • La UMAC, el restaurant El Peix Grillat i l’institut Bisbe Sivilla se sumen a les jornades gastronòmiques de la maduixa. Calella és un dels municipis del Maresme que conrea aquesta fruita tan apreciada.

2021-05-02T15:46:24+01:00 02/05/2021|

La primavera és l’època en la que la maduixa té el color més viu, el gust més dolç i l’olor més intensa. És la temporada perfecte per aquesta fruita tan característica de la nostra comarca. La maduixa del Maresme, degut al microclima i l’orografia de la zona muntanyosa de la comarca, compta amb una qualitat envejable. I la Unió de Maduixaires de Calella (UMAC) ho sap, per això conreen amb gran dedicació la seva varietat, la Monterrey. A Calella hi ha dos productors de maduixes, però també s’hi ha sumat gent nova provinent d’altres indrets.

La UMAC produeix maduixes durant tot l’any, però ara és l’època en la que aconsegueix la seva màxima qualitat. Per això, des del restaurant El Peix Grillat ofereixen un menú específic en el que la maduixa és la protagonista: de primer plat, un còctel de marisc amb maduixes, de segon, sardina fumada amb melmelada de maduixa i “salmorejo” de maduixa i, de postres, gelat artesà de maduixa. Proposen maridar el dinar amb un vi blanc Tina 20 del celler Raventós d’Alella.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme cohesiona la comarca durant aquest temps de maduixes incentivant a restaurants i productors perquè ofereixin les millors propostes gastronòmiques amb maduixes. Setze municipis de la comarca participen en les jornades gastronòmiques de la maduixa, que van del primer de maig fins al 6 de juny. Dos mesos per degustar unes postres típiques de la nostra zona, especialment de Calella i la Vallalta.

De Sant Cebrià hi trobem el restaurant i la carnisseria Can Martri, Sauleda Pastissers i productors com Ca l’Estrany, Cal Moliné, Fruites i Verdures Can Celestí i Maduixes Can Bartomet. De Sant Iscle hi ha els restaurants El Jabalí i Can Turon, Juanitas Dolç & Salat i la carnisseria El Racó de la Maria. I de Sant Pol, L’Ermita Restaurant, Banys Tarridas, Melmelades Calada, Sauleda Pastissers, Maduixes.cat i Can Ginesta. Pel que fa a Pineda, trobem la Cooperativa Agrícola del Maresme i els restaurants Can Formiga i Diagonal.

L’Institut Bisbe Sivilla també ha volgut sumar-s’hi donant la seva recepta de mousse de maduixa al personatge creat pel Consorci, la iaia del Maresme.

X