La vacuna de Janssen s’administra als primers calellencs

La vacuna de Janssen és monodosi

  • Les primeres dosis de la vacuna de Janssen ja s’han posat a calellencs. En total, 4.829 ciutadans han rebut una vacuna i la meitat, tenen la pauta completa.

2021-05-04T19:11:42+01:0004/05/2021|

Nou calellencs han rebut ja les primeres dosis de la darrera vacuna autoritzada per l’Agència Europea del Medicament, la de Janssen, propietat de Johnson & Johnson. És la única vacuna d’una sola dosi, com a mínim de les que se subministra fins el moment a Europa. L’han rebut 4 homes i 5 dones entre ahir i avui.

La vacunació avança dia a dia a Calella. 4.829 persones ja tenen posada la primera dosi i 2.407, pràcticament la meitat, han rebut la pauta completa. És a dir, el 12,48% de la població de Calella està immunitzada.

El 10 de maig arrencarà la vacunació pels majors de 50 anys

Salut ha anunciat avui que la vacunació per les persones d’entre 50 i 59 anys començarà el 10 de maig. Passarà el mateix que en la franja de 70 a 79 anys: el CAP citarà a la gent, però també es podrà demanar hora per vacunar-se a través de la web vacunacovidsalut.cat.

Com que als menors de 60 no se’ls pot administrar el vaccí d’AstraZeneca, els posaran les de Pfizer/BioNTech, Moderna o Janssen.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avançat que Salut també cridarà el grup de 40 a 49 anys abans d’obrir la vacunació a la resta d’edats pel fet que la taxa d’ingressos en les persones de 45 a 50 anys “no és menor”.

Una vacuna per centre

Les diferents vacunes no es barregen entre elles, sinó que cada centre administra una sola marca de vaccí. La desenvolupada per Pfizer es posa a la Fàbrica Llobet per part del CAP, la de Moderna la van rebre part dels sanitaris de l’Hospital i la d’AstraZeneca, només per les persones de 60 a 69 anys, se subministra a punts de vacunació específics, els més propers a Calella són Blanes i Mataró. No s’ha informat qui i on s’administra la de Janssen.

Cues a Blanes per rebre la vacuna d’AstraZeneca

Comparteix el contingut!

Go to Top