Les farmàcies podran vendre tests d’autodiagnòstic de la COVID-19

  • Les farmàcia vendran autotests perquè es puguin fer a casa
  • Fins ara, les farmàcies només podien vendre els tests amb recepta mèdica. A partir del 13 de maig, ja no serà necessària.

2021-05-04T11:23:50+01:00 04/05/2021|

Les farmàcies podran, finalment, vendre autotests sense recepta mèdica. El Ministeri de Sanitat ja ha començat els tràmits per aconseguir el que les farmàcies porten reclamant des de fa mesos.

Es vendran tests d’antígens i tests d’anticossos. La diferència entre ells és que el test d’antígens detecta la infecció activa de coronavirus i el d’anticossos ens diu si ja s’ha passat la malaltia amb anterioritat i el cos ha creat una resposta immunològica. Amb aquesta mesura, el ministeri espera augmentar la capacitat diagnòstica i permetre la identificació ràpida de casos sospitosos sense sobrecarregar els hospitals.

Fins ara, les farmàcies ja venien tests de detecció de la COVID-19, però només sota prescripció mèdica i havia de realitzar-los un professional sanitari. Això provocava que la demanda fos pràcticament nul·la, perquè la persona sospitosa de tenir coronavirus es dirigia a l’hospital per fer-se la prova directament.

La norma està en una fase d’audiència pública fins el 13 de maig, a partir d’aquí s’obrirà la venda al públic general i es permetrà la seva publicitat.

Catalunya i altres comunitats autònomes, així com el sector farmacèutic, pressionaven a Sanitat perquè permetés la venda dels tests a les farmàcies. A països com França, Portugal o el Regne Unit ja es fa des de la passada tardor.

X