LA BRUNA

SOS Racisme investiga les identificacions policials als residents de La Bruna

  • L’entitat de lluita antiracista està fent seguiment del dispositiu policial a les portes de La Bruna. Denuncien identificacions d’estrangeria que investiguen per arbitràries.

2021-05-04T16:48:40+01:0004/05/2021|

L’entitat SOS Racisme està investigant el dispositiu policial que des de la setmana passada està fent tasques de vigilància a La Bruna com a resultat de la Junta Local de Seguretat en la que van acordar l’augment de la pressió policial als residents de l’edifici. Els diferents cossos policials no estan de forma permanent al voltant de La Bruna, però quan fan tasques de vigilància, identifiquen a les persones que hi entren i els hi fan escorcolls.

Una de les lluites de l’entitat és contra les identificacions per perfil racial, per la que han engegat la campanya “Pareu de parar-me. L’aparença no és motiu”. Un dels objectius d’aquesta campanya és “incidir políticament” perquè es prohibeixin aquest tipus d’identificacions i siguin activament perseguides. No és d’estranyar, doncs, que l’entitat vulgui esclarir si les actuacions que s’estan duent a terme aquests dies responen a identificacions arbitràries.

SOS Racisme s’ha posat en contacte amb el consistori per demanar informació. L’entitat no es pronunciarà fins que no hagi obtingut resposta institucional. Segons RCTV, serien tres les denúncies que han rebut, tot i que no han volgut detallar si provenen dels mateixos residents o de persones externes ni el contingut de les denúncies.

Des que ha augmentat la pressió policial a l’entrada del carrer Diputació de l’edifici ocupat, els residents entren i surten pel carrer Turisme.

Comparteix el contingut!

Go to Top