Els comerciants, preocupats també per la seguretat

  • El carrer Església és la principal via comercial de la ciutat
  • En les darreres hores, s’ha produït una reunió de comerciants calellencs que, units sota la problemàtica de la seguretat, reclamen més presència policial a les zones on tenen els seus establiments. Entre ells, s’hi han trobat responsables de comerços que han estat víctimes de furts aquests últims dies.

2021-05-06T14:11:49+01:00 06/05/2021|

Són furts de baix valor, algunes vegades perpetrats per una sola persona que entra a diversos establiments durant un matí amb l’objectiu d’omplir-se la bossa sense passar per caixa. D’altres, són realitzats per més d’un individu i actuen de forma organitzada per distreure el dependent i així fer efectiva la seva intenció. Els comerciants han d’imputar a pèrdues allò que s’enduen dels seus establiments. Amb tot, l’època que estem vivint no és precisament d’eufòria econòmica i, per tant, això preocupa als que intenten tirar endavant.

Alguns dels articles robats apareixen després a Wallapop, la plataforma online dedicada a la compra-venda de productes de segona mà a través d’internet. Els lladres aprofiten aquest portal web per desfer-se’n a baix cost i treure’n un rendiment econòmic.

Aquestes últimes setmanes, els comerciants -sobretot del carrer Església- s’han anat coordinant per avisar-se entre ells quan noten la presència d’aquests malfactors. També avisen a la Policia Local, que busca el lladre per l’entorn del carrers més transitats de la ciutat amb la descripció -o fotografia- que fan els comerciants. Els furts, quan no passen del valor de 400€, es consideren delicte lleu i es resol amb una multa. Molts encausats, al considerar-se insolvents, se’ls suspèn la pena.

La trobada es va produir ahir dimecres 5 de maig i va congregar responsables d’establiments adherits a l’Associació Calella Centre Comercial i comerciants a títol particular. A tots els uneix la necessitat de trobar una solució a aquesta problemàtica. Als propietaris d’establiments comercials també els preocupa la imatge que dona Calella amb els episodis de robatoris -alguns violents o amb intimidació- que s’han anat produint des de fa mesos. També amb l’efecte de l’hotel ocupat del carrer Diputació i els aldarulls que denuncia el veïnat.

Fa mesos que dura la situació que denuncien alguns comerciants. Al principi, el Govern municipal parlava de sensacions i al·ludia a que les xarxes socials i mitjans de comunicació feien un eco excessiu dels delictes que es produïen a la ciutat.

De la reunió n’han sortit diverses conclusions: per un costat, volen transmetre aquesta inquietud al Govern municipal, concretament volen dirigir-se al regidor de Seguretat, Josep Torres, també a la Policia Local i als Mossos i reclamar-los encara més presència policial a la zona comercial. Per altra banda, demanen un protocol clar en cas de trobar-se amb aquests casos que descriuen i volen conèixer de primera de mà les actuacions que s’estan realitzant a l’hotel ocupat.

X